- Dette er en stor dag for idretten. Det er kommet et utvetydig svar fra norsk idrett. Den har ikke bare sagt ja til Trond Giskes 22,3 prosent, den har høynet innsatsen, sier Knut Bjørklund i Troms idrettskrets.

Paule ba om råd

Lederne for landets idrettskretser har i helgen vært samlet i Fredrikstad. Når kretslederne samles diskuteres det indre liv mellom kretsene og forbundene. Idrettsstyret var representert gjennom hele helgen og idrettspresident Tove Paule ba idretten om råd.

- Og vi ryddet selvfølgelig plass til saken, som ikke var meldt inn, når presidenten spør om råd. Denne gang er all tvil ryddet av veien. Alle kan nå være sikre på at idretten går for Tromsø 2018, sier Bjørklund.

"Beløpsmessig bør idrettens finansielle andel ikke overstige den årlige samlete tildeling for 2008 av spillemidler til anlegg," ble vedtatt med syv mot fem stemmer på helgens samling av landets kretsledere.

De fem som stemte for å sette taket på 646 millioner kroner var de fra Østlandet. Hele kysten ga jernet for Tromsø.

Drøyt 650 millioner kroner

2008-summen er 646 millioner kroner, og det er altså den sammen som kretsene nå har sagt at idrettsstyret bør holde seg innenfor. Denne summen er innenfor 22,3 prosent, forutsatt at Tromsø-regnestykkene holder.