Morten Killingberg, TIL-supporter med hele sitt hjerte og leder for supportergruppa Forza Tromsø, har vært på plass i borteseksjonen 20 kamper der TIL har spilt. Det har endt med fire uavgjort og 16 tap - og ikke en eneste seier. Senest søndag opplevde han nok et nederlag, da han så TIL tape 0-1 mot Strømsgodset på Marienlyst.

- Det er klart det er veldig kjedelig, og det har egentlig bare begynt å bli veldig komisk, hele opplegget, sier Morten Killingberg til iTromsø.

Har reist 4000 mil

TIL-supporteren har sett bortekamper på Åråsen (Lillestrøm), Ullevaal stadion (Vålerenga), Lerkendal (Rosenborg) og Marienlyst (Strømsgodset). Killingberg har naturligvis tatt fly til alle bortekampene, og alle de 20 turene fra Tromsø til de fire stedene tilsvarer en distanse på 2053 mil. Tar vi med at Forza-lederen tar fly tilbake for å komme seg hjem, blir dette voldsomme tall.

23-åringen har reist over 4000 mil, flydd i 64 timer og sett 1800 minutter med TIL-fotball for å se "Gutan" gå på tap etter tap på bortebane.

- I tillegg har jeg lagt ned mange tusenlapper for å se kampene, så ingen skal påstå at jeg ikke ofrer alt for å få med meg TIL-kamper, sier TIL-supporteren.

TIL-spiller Jonas Johansen kjenner godt til Forza-lederen og hans engasjement for klubben. Dette var Johansens reaksjon da han fikk høre om statistikken:

- Da må bare Morten slutte å dra på bortekamper, sier Jonas "JJ" Johansen med et lurt smil, før han kjapt legger til:

- Neida, det er klart det er synd. Morten er en stor ressurs for hele TIL og han fortjener å dra på bortetur og oppleve en seier.

TILs assistenttrener, Lars Petter Andressen, påpeker at TIL historisk sett ikke har vært gode på bortebane, men synes også synd på en av TILs mest høylytte og engasjerte TIL-supportere.

- Morten er en fantastisk supporter som har gjort en strålende jobb med Forza Tromsø. Han lager bra med liv både på hjemme- og bortekamper.

Marerittarena

Den arenaen som Killingberg har verst forhold til er Ullevaal. Fem seriekamper mot Vålerenga har resultert i null scoringer for TIL og 11 baklengs. I tillegg er den ene uavgjortkampen cupfinalen i 2012, der TIL gikk på et sjokktap mot lille Hødd på straffer.

- Ullevaal har blitt en skikkelig marerittarena, så jeg tror jeg skal holde meg unna den arenaen, sier Killingberg.

Om en måneds tid vurderer 23-åringen å få med seg en ny bortekamp. Denne gang på Lerkendal for å se RBK-TIL, en kamp der hjemmelaget er store favoritter - uavhengig av den grusomme statistikken til Forza-lederen.

- Det er viktig å påpeke at jeg har dratt på kamper der TIL møter veldig sterke hjemmelag. Historisk sett er de fire lagene blant dem som har gjort det bra i Tippeligaen de siste årene, så det har gjerne litt å si, sier Killingberg.