Likevel var tidligere skidronning Marit Bjørgen fornøyd i studio etterpå.

– Jeg synes det er godkjent av dem ut fra forventningene. Det var lyspunkt for Tiril Weng, sier Marit Bjørgen i Viaplay-studio.

– Plasseringen er ikke så mye å skryte. Så henger jeg ikke med på sisterunden og det går nok litt på form. Jeg synes det gikk greit å henge med og hadde enorme ski, sier Weng til Viaplay.

– Hun er med og preger løpet. Så er det bare sånn at når farten blir skrudd opp så har hun ikke det siste giret, men hun er nærmere nå enn på lenge, sier Niklas Dyrhaug.

Det gikk rolig i 15 kilometer før Frida Karlsson tok tak i rennet. Da var det bare Jessica Diggins som klarte å henge med ordentlig. Til slutt ble den amerikanske jenta sterkest.

Etter rennet avslører hun et lite drama i timene før start.

– Jeg trodde jeg hadde satt på alarm. Det hadde jeg ikke. Dermed våknet jeg veldig sent og tenkte «herregud!». Jeg spydde nesten ettersom jeg spiste frokost så seint, sier Diggins til SVT.

– I blant behøver man kanskje litt panikk for å komme i gang, sier hun smilende til den svenske kanalen.

Nadine Fähndrich ble også med på leken. På hjemmebane fant hun nye krefter og ville kjempe med de to i tet. Det ga naturligvis enorm stemning på tribunen.

I spurten ble Diggins sterkest. Karlsson ble to, mens Fähndrich tok en gledelig pallplass for hjemmepublikumet.

For de norske jentene ble det nok en nedtur. Margrethe Bergane ble beste norske på 12. plass. Tiril Udnes Weng fikk det tungt utover og ble nummer 14.