Blytung mesterligakveld for Mjelde - Graham Hansens klubb ble for sterke

Mens Ada Hegerberg og Lyon har et godt utgangspunkt foran returkampen.

TUNGT: Maren Mjelde og Chelsea tapte hjemme for Wolfsburg i Mesterligaen søndag. TUNGT: Maren Mjelde og Chelsea tapte hjemme for Wolfsburg i Mesterligaen søndag. Foto: ADAM HOLT / NTB scanpix

CHELSEA-WOLFSBURG 1–3/MANCHESTER CITY-LYON 0–0

Caroline Graham Hansen og hennes Wolfsburg tok første stikk mot Maren Mjelde og Chelsea i semifinalen i kvinnenes mesterliga søndag. Tyskerne vant 3-1 i London.

Mjelde spilte hele kampen i Chelseas midtforsvar og fikk se lagvenninne Ji So-yun gi laget ledelsen etter kun tre minutter.

Wolfsburg svarte imidlertid etter 18 minutter da islandske Sara Gunnarsdottir utlignet til 1-1. Et selvmål av Millie Bright etter 43 minutter sørget for at Hansens lag gikk til pause med ledelse.

Lara Dickenmann økte til 3-1 etter 66 minutter. Det gjør at Wolfsburg har et strålende utgangspunkt før hjemmeoppgjøret.

Caroline Graham Hansen ble tatt av banen etter 78 minutter.

Norge har ytterligere to innslag hos de to lagene, men Maria Thorisdottir (Chelsea) og Kristine Minde (Wolfsburg) var ikke med søndag. Thorisdottir er skadd, mens Minde ikke er spilleberettiget i mesterligaen for den tyske klubben.

Vis fakta ↓
Mesterligaen fotball kvinner søndag, semifinaler 1. kamp:

Målløs Hegerberg

Ada Hegerberg måtte for annen mesterligakamp på rad gå målløs av banen, men Lyon har et godt utgangspunkt etter 0-0 borte mot Manchester City.

Det var gjestene fra Lyon som dominerte semifinalen i Manchester med 24-5 i avslutninger, men de aller fleste endte utenfor eller ble blokkert.

Hegerberg tangerte allerede i første kvartfinale sesongrekorden til Celia Sasic på 14 mesterligascoringer. Med sitt neste mål tar hun rekorden alene, men det kom verken i returkampen mot Barcelona eller i første semifinale mot Manchester City.

Ada Hegerberg mangler fortsatt et mål på å være mestscorende spiller i en mesterligasesong, men Lyons 0-0-kamp mot Manchester City gjør finalesjansene store. Foto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Returkampen på Stade de Lyon vil være anledning god som noen. Da jager Lyon en ny finaleplass i turneringen laget har vunnet de to siste årene og fire ganger totalt.

Lyon slo ut Manchester City i fjorårets semifinale og gjør det mer enn gjerne igjen.