Søndag kveld bekreftet 12 europeiske storklubber at de er enige om å starte en ny turnering – Super League. Motstanden har kommet fra «alle» kanter, og UEFA truer med reaksjoner mot klubbene.

Lyons Ada Hegerberg er klar på at «grådighet ikke er fremtiden».

– Jeg vokste opp med å elske Champions League. Så fikk jeg spille i Women’s Champions League. Så fikk jeg vinne turneringen fem ganger og bli tidenes mestscorende. Det er en arv. Det er fortiden, nåtiden og fremtiden. Det er også meritokrati. Grådighet er ikke fremtiden, skriver Hegerberg på Twitter.

Zenit-stopper Dejan Lovren (tidligere i Liverpool) mener fotballen er på randen til å bli et komplett kaos.

– Ingen tenker på det store bilde. Kun på det økonomiske. Jeg tror fortsatt vi kan løse denne ubehagelige situasjonen, skriver Lovren på Twitter.

Portugisiske Luis Figo (tidligere spiller i Barcelona, Real Madrid og Inter) mener forslaget er alt annet enn «Super».

– Dette grådige og uhøflige trekket vil være en katastrofe for grasrota vår, for kvinnefotball og det bredere fotballsamfunnet, skriver Figo på Twitter.

– Tragisk, legger han til.

TRAGISK: er hva Luis Figo kaller planene om en superliga. Foto: ERIC GAILLARD / X00102

Figo stilte til valg som FIFA-president i 2015.

PSG-spiller Ander Herrera (tidligere i Manchester United) skriver på Twitter at han ble forelsket i fotballen på grunn av drømmen om at hans favorittlag kunne konkurrere mot de største.

– Går Super League igjennom, er de drømmene over, skriver Herrera.

– Jeg elsker fotball og kan ikke sitte stille. Jeg tror på en forbedret Champions League, men ikke på at de rike skal stjele det folket har skapt, som ikke er noe annet enn den vakreste sporten i verden, fortsetter Herrera.

Franske Bacary Sagna (tidligere i Arsenal og Manchester City) ser negativt på planene.

– Jeg tror jeg kommer til å stoppe å se på fotball. Fordi fotballen slik jeg kjenner den finnes ikke mer, skriver Sagna.

Tyske Lukas Podolski (tidligere i Bayern München, Inter og Arsenal) twitrer at han våknet opp til «crazy news».

– En fornærmelse mot min tro: Fotball er lykke, frihet, lidenskap, fans og er for alle. Dette prosjektet er ekkelt, ikke rettferdig, og jeg er skuffet over å se at klubber jeg representerte er involvert. Kjemp mot dette!

Fenerbahçes Mezut Özil (tidligere i Arsenal og Real Madrid) peker på at barn drømmer om å vinne VM og Champions League, ikke en Super League.

– Nytelsen med de store kampene er at det er en gang eller to i løpet av året, ikke hver eneste uke, skriver han.