- Jeg er rystet over at Siv Jensen er en nasjonal politiker med de holdningene. Det viser bare at Frp ikke er interessert i å satse på nordområdene, sier ordfører i Tromsø Arild Hausberg.

Frp mener at et OL i Tromsø er feil prioritering av penger. Skulle partiet havne i regjering etter valget til neste år vil det være mulig for Frp å sette kjepper i hjulene for OL-satsingen, selv hvis prosjektet får en eventuell statsgaranti.

– Jeg utelukker ikke at det kan skje dersom vi får regjeringsmakt, sier Frp-formann, Siv Jensen, til Nordlys .

- Håper å plukke velgere

- Et slik utasgn understreker at Frp er et parti som er opptatt av strømninger. De har registrert at folks holdning til OL er delt, og håper dermed å få med seg flere velgere med en slik uttalelse, noe jeg ikke tror de vil klare, sier Hausberg.

- Denne uttalelsen avslører at Frp ikke ser på Nord-Norge som et område for store utviklingsprosjekter. Et OL vil kunne skape ringvirkninger for landsdelen som er mye større enn det vi ser antydningene til i dag. Kløften som nå er mellom Nord- og Sø r-Norge, blant annet innefor idrett, samferdsel, kommunikasjon og reiseliv, vil bli mye mindre med et OL. Men det virker ikke som om Frp er interesert i en slik utjevning, hevder ordføreren.

Arild Hausberg er sjokkert over Frp-leder Siv Jensens uttalelser. Foto: Ronald Johansen