- Nå sier idrettsledere nei til OL på grunn av samfunnsnytten og det store bildet. Det mener jeg er helt feil. Det skal ikke idretten, men Storting og regjering ta. Vi skal vurdere om et OL er fornuftig ut fra om det for eksempel vil bli aktivitetsvekst for reiselivet og en utvikling i nord, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete til Bladet Tromsø i dag.

Dørene er lukket på et av konferanserommene på SAS-hotellet på Gardermoen. Bak dem sitter styret i Norges idrettsforbund og på planen står det at de skal komme til en avgjørelse om hvordan de skal stille seg til OL i Tromsø 2018.

Forrige tirsdag kom kvalitetssikringsrapporten fra konsulentselskapene Veritas, Advansia og Samfunns- og Næringslivsforskning. 28,6 milliarder mente de et OL vil koste. Idretten som hadde stått bak Tromsø 2018 lenge begynte å tvile. Ville det bli for dyrt?

Naversete er redd idrettsstyrets avgjøerelse i dag blir tatt på feil grunnlag.

- Uttalelser fra medlemmer i idrettsstyret de siste dagene kan tyde på at deler av avgjørelsen kan bli bygget på gale forutsetninger. Det er ikke sånn at idretten skal straffes om man går inn for et OL i Tromsø gjennom å få mindre anlegg andre steder. Slike forutsetninger har regjeringen aldri lagt, sier Navarsete til NRK.

iTromso.no følger saken

Tove Paule Foto: Trond Solberg