I det tilleggstiden av den første omgangen rant ut, utfordret Yves Bissouma utenfor Luton-feltet før han gikk i bakken. Frispark og en gyllen mulighet til å ta ledelsen før pause tenkte nok mange, men dommer John Brooks lot seg ikke lure.

Det var nemlig ingen Luton-spillere som var nær Bissouma, og 27-åringen fra Mali ble belønnet med sitt andre gule kort for filming.

– Det er hodemist, sier tidligere Arsenal-spiller Freddie Ljungberg i studio til svenske Viaplay.

– Det er rett og slett bare pinlig, tullete og tøysete, sier Viaplay-ekspert Petter Veland.

Se Bissoumas to gule kort her:

Bissoumas røde kort toppet et Tottenham-omgang der den ene gigantmuligheten etter den andre hadde blitt misbrukt, og Ange Postecoglous ubeseirede mannskap måtte nå spille en hel omgang med én spiller mindre.

Da skulle det endelig løsne.

Drøye fem minutter etter hvilen fikk Tottenham tre hjørnespark på rappen, og James Maddison tok ansvar. Den elegante midtbanespilleren fikk hjørnesparket i føttene, dro seg inn i feltet og spilte lavt inn foran mål.

Der sto en annen av sommerens signeringer, midtstopper Micky van de Ven, og styrte inn 1–0. Det ble også kampens eneste mål, til tross for at Luton skapte flere sjanser i jakten på en utligning.

– Vi startet veldig bra og burde ledet med tre eller fire mål. Så fikk vi rødt kort, og da ble det en helt annen kamp. Jeg synes vi holdt det sammen veldig bra. De hadde noen muligheter, men vi hadde noen vi også. Til slutt ble det tre poeng på det som er et vanskelig sted å komme, sier Tottenham-manager Ante Postecoglou til TNT Sports.

– Et stort resultat for denne Spurs-garderoben. Hadde de kommet hit forrige sesong og måtte spilt med ti mann, hadde de tapt kampen. Ange Postecoglou har fått inn selvtillit, tro og soliditet i dette laget, sier Manchester United-legende Rio Ferdinand på TNT Sports.

– Jeg synes ikke det er rettferdig å sammenligne med forrige sesong, eller å snakke om hva som skjedde da. All ære til spillerne og måten de har kjøpt hva vi prøver på. Spillerne vil endre skjebnen til denne fotballklubben, sier Postecoglou.

Dermed fortsetter den ubeseirede sesongen for de hvitkledde fra Nord-London, og 20 poeng på åtte kamper holder til tabelltopp – i hvert fall over natten.

Ned til Manchester City og Arsenal er det henholdsvis to og tre poeng, før nettopp de to lagene møtes på Emirates Stadium søndag kl. 17:30.