Tirsdag stilte David Beckham og hans familie opp på rød løper i London for premieren av sin nye dokumentar «Beckham».

Sky Sports var en av mediene som intervjuet Beckham i forbindelse med dette, og da ble hans rolle som ambassadør for Qatar-VM et tema.

På spørsmålet om han har undersøkt hvordan LHBTQ+-mennesker lever i Qatar, svarte Beckham dette:

– Det gjør jeg alltid. Jeg hadde mange samtaler med LHBTQ+-miljøet da jeg var der. De sa at de likte å se på kampene og at de følte at det var det tryggeste VM-et de har hatt på lang tid. Det var en viktig turnering, og en jeg er stolt over å ha vært en del av, sa Beckham til Sky Sports.

Se intervjuet her:

Nå er Beckham i hardt vær.

– Han lyver, skriver den danske radioverten Amalie Bremer på X, tidligere Twitter.

Fotballekspert Mia Eriksson blir oppgitt.

– Jeg reagerer ganske kraftig på at han sier at han har pratet med alle i miljøet som var der, og at alle kjenner seg trygge. Jeg synes ikke at man kan uttale seg for alle. Det virker som et manus han har fått hjelp til å skrive. Det er ikke et naturlig svar i det hele tatt. Alt er regissert, sier Eriksson til VG.

I Qatar er homofili ulovlig, og kan straffes med inntil syv år i fengsel. Mange tilskuere fryktet for sikkerheten om de dro ned til mesterskapet, og under kampene ble regnbue-armbind forbudt.

– Beckham har hatt den luksusen at han aldri har trengt å uttale seg om menneskerettigheter, ei heller se problemene. Det hadde vært bedre om han hadde brukt sin plattform til å gjøre verden et bedre sted, enn å være ambassadør for Qatar, fortsetter hun.

Sophie Lawson, som er skribent for ESPN, er ikke særlig imponert av Beckhams valg av ord og handlinger.

– Når du snakker med andre medlemmer av det skeive miljøet i vest, spesielt homofile menn som så opp til en spiller som Beckham da de vokste opp, så er det bare en overveldende skuffelse, skriver Lawson til VG.

David Beckham stilte blant annet opp på forsiden til det britiske magasinet Attitude i 2002. Det er et magasin som skriver saker om LHBTQ+-miljøet, og derfor ble Beckham sett på som en alliert av miljøet i mange år.

Etter at Beckham ble ambassadør for Qatar-VM, fjernet forleggeren Darren Styles magasinforsiden fra kontorets vegger.

– Han har med vilje blitt et av hovedansiktene til Qatars sportsvasking, og for mange har det besudlet minnene og arven fra spillerkarrieren hans, fortsetter Lawson.