– Vi tar Amunds valg til etterretning. Han var tydelig skuffet over at han ikke ble valgt, og han mente det ikke var mulig å fortsette i klubben etter det som skjedde. Han var lojal mot AaFK, men nå er han ikke motivert for å fortsette. Det er trist, men det er hans valg, sier styreleder Gunnar Haagensen til Sunnmørsposten.

Skiri har ikke svart på VGs henvendelse.

– Jeg har ingen rett til å kreve en trenerjobb i AaFK. Men det er prosessen jeg reagerer på. Måten det har skjedd på, strider mot verdiene jeg står for og hvordan man behandler folk. Da føler jeg ikke at jeg kan fortsette å jobbe i klubben, sier Skiri til TV 2.

Han hevder at han ble lovet trenerjobben i Aalesund. Dette avviser Haagensen.

– Nei. Da Lars Arne Nilsen sa opp, fikk jeg beskjed om at både han og Marius (Bøe) skulle gå. Da ringte jeg Amund og spurte om han kunne steppe inn midlertidig. Da sa han helt klart i fra at han ikke ønsket jobben midlertidig, han ville ha hovedtrenerjobben. Det kunne ikke jeg love han, sier styrelederen.

Skiri scoret det avgjørende målet på straffe da klubben i 2009 vant sin første tittel med seier over Molde i cupfinalen på Ullevaal. Skiri spilte også på laget som vant NM-gull i 2011. Han har 480 kamper for AaFK, men har også vunnet seriegull med Vålerenga.

Amund Skiri har siden 2018 jobbet som trener og spillerutvikler i Aalesund. Sist hadde han ansvaret for andrelaget.

Aalesund offentliggjorde tirsdag at Christian Johnsen blir klubbens nye trener etter at Lars Arne Nilsen fikk sparken tidligere i sesongen.

Sunnmørsposten skriver at Skiri var en av fire kandidater til jobben.

– Det har vært en grundig prosess, og det var viktig at det var nettopp det. Han har ambisjoner om å være trener i eliteserien, og det blir han sikkert, for han var kvalifisert for jobben. Det var et vanskelig valg, sier AaFKs styreleder, Gunnar Haagensen, til avisen.