Håndball-EM for kvinner skal spilles i Trondheim. Det har forbundsstyret i Norges Håndballforbund bestemt, ifølge en pressemelding.

På grunn av konronapandemien kan ikke mesterskapet spilles i Bærum, Stavanger og Trondheim som opprinnelig planlagt.

– Vi mener vi har gode kort på hånden, sa kommunedirektør i Trondheim, Morten Wolden til Adresseavisen i slutten av juli.

Wolden fikk rett.

Kommunedirektør Morten Wolden var begeistret tilskuer da Sander Sagosen og Norge leverte storspill under EM i januar. Nå jubler Wolden for at Trondheim blir vertsby for kvinnenes håndball-EM i desember. Foto: Morten Antonsen

Statsstøtte på 30 millioner

Dermed blir det ny håndballfest i Trondheim Spektrum etter suksessen med herrenes EM i januar. At Trondheim har en organisasjonskomité og en arrangementsstab som står klar, var etter det Adresseavisen erfarer et avgjørende argument for å legge mesterskapet til Spektrum.

Alle de tre norske arrangørstedene hadde utarbeidet en fordel- og ulempeoversikt i forkant av beslutningen.

Eva Annine Svendsen, administrerende direktør i Trondheim Spektrum, er klar til å lage ny håndballfest. Nå er det klart at Trondheim blir Norges EM-by alene under mesterskapet i desember. Foto: Rune Petter Ness

EM-arrangementet kommer trolig til å få statsstøtte på rundt 30 millioner kroner etter bortfallet av billettinntekter. Hvor mange tilskuere som kan følge Thorir Hergeirssons lag i jakten på EM-triumf på hjemmebane er fortsatt uklart.

Danskene øker publikumstallet

Norge arrangerer mesterskapet sammen med Danmark, og den danske regjeringen åpnet i forrige uke opp for at arrangører kan plassere tilskuere i flere seksjoner og ha 500 tilskuere i hver seksjon så lenge enmetersregelen overholdes.

Det var folkefest da Norges håndballherrer spilte EM i Trondheim Spektrum i januar. I desember blir det nytt mesterskap i Trondheims storstue. Hvor mange publikummere som vil kunne være til stede under håndballkampene, er ennå uklart. Foto: Morten Antonsen

I Trondheim Spektrum har de jobbet fram plan for hvordan de skal avvikle håndballkamper med publikum til stede. De har regnet seg fram til at de kan ta imot 7000 tilskuere og fortsatt ivareta smittevernsreglene.