Det har stormet rundt de tolv klubbene som ønsket å etablere Super League de siste dagene – et prosjekt som nå har strandet.

Manchester United var blant de tolv klubbene og i et åpent brev til fansen onsdag ettermiddag, er medeier i klubben, Joel Glazer, klar på at de vil høre på fansen.

– Dette er verdens største fotballklubb og vi beklager uforbeholdent uroen som har blitt skapt de siste dagene, skriver Glazer i brevet, hvor han også gjør det klart at som klubb har innsett at de må kommunisere bedre med fansen.

– Dere har gjort motstanden deres mot European Super League veldig klar og vi har lyttet. Vi gjorde det feil, og vi ønsker å vise at vi kan gjøre det rett igjen.

– Selv om det er åpne sår og jeg forstår at det vil ta tid for å få sårene til å gro, så jeg er personlig knyttet til å bygge opp tilliten til fansen vår og lære fra beskjeden dere så overbevisende har gitt, skriver Glazer.

Glazer-familien er hovedeier i Manchester United og Joel Glazer er medstyreleder sammen med broren Avram Glazer.

Videre i brevet skriver Glazer at de fortsatt mener europeisk fotball trenger å bli mer bærekraftig nedover i pyramiden på lang sikt.

– Men vi aksepterer fullt ut at Super League ikke var måten å gjøre det på, skriver Glazer.

– I et forsøk på å skape et mer stabilt fundament for fotballen, hadde vi ikke nok respekt for spillets tradisjoner – opprykk, nedrykk og konkurransepyramiden – og for det beklager vi, skriver han.

Super League-prosjektet ble presentert søndag kveld, men tirsdag kveld ble det klart at de engelske klubbene var i ferd med å trekke seg ut. Arsenal beklaget til fansen i en pressemelding tirsdag kveld, mens Liverpool-eier John Henry også kom med en beklagelse onsdag morgen.

I en e-post onsdag kveld skal også Manchester Citys administrerende direktør, Ferran Soriano, ha beklaget til fansen. Det skriver blant andre BBC.

I e-posten, som ble sendt ut til Manchester City-fansen, legger Soriano seg flat på vegne av klubben.

– Vi gjorde en feil og vi beklager så mye til fansen vår for skuffelsen, frustrasjonen og angsten det har ført til de siste 72 timene, skriver Soriano.

Videre skriver han at de ikke klarte å ta nok høyde for retten til å fortjene suksess.

– Det er noe som er fundamentalt for DNAet til Manchester City og styret angrer dypt for å ha tatt en avgjørelse hvor man mistet oversikt over de historiske verdiene til klubben, skriver Soriano.