Det skjedde i Hansens eget hjem, opplyser generaldirektør for Det europeiske friidrettsforbundet (EA) Christian Milz i en pressemelding tirsdag kveld.

Den tidligere norske friidrettspresidenten blir nå tatt hånd om på intensivenheten ved det lokale sykehuset, opplyses det.

– Legene har foreløpig ikke kommet med en detaljert prognose, men det er ventet at han vil være på sykehuset i minst en uke og deretter følge en betydelig periode med rehabilitering, sier Milz.

73 år gamle Svein Arne Hansen ble testet for koronavirus på sykehuset, og testen var negativ.

– Jeg tviler ikke på at Svein Arnes utallige venner verden rundt deler de dype bekymringene til friidrettsfamilien i EA, inkludert rådet og staben ved hovedkvarteret, mens vi følger utviklingen. Våre tanker går til hans kone Jannicke, barna og barnebarna deres i denne tiden, skriver Milz.

EA vil oppdatere om Hansens helsetilstand etter hvert og ber videre om at han og hans families privatliv respekteres framover, slik at han kan konsentrere seg om å komme på bedringens vei raskest mulig.

Styret i Det europeiske friidrettsforbundet skal konferere tidlig neste uke for å fordele Hansens oppgaver mens han er satt ut av spill.

Hansen, som tidligere ble kalt «Bislett-Hansen» på grunn av at han var en ubestridt leder for Bislett Games i mange, kom inn som norsk friidrettspresident i 2003 og hadde jobben helt til 2015.

Etter at han ble valgt til president i EA i 2015, tre år etter at han prøvde seg første gang, fant han raskt ut at det ble vanskelig samtidig å være norsk friidrettssjef og trakk seg fra den norske posten.