Casemiro (31), Anthony Martial (27), Bruno Fernandes (28) og Marcus Rashford (25) scoret da Manchester United slo Chelsea 4–1 og dermed er tilbake i Europas mest prestisjefylte turnering.

Den dårlige nyheten er at Antony (23) ble båret ut i tårer.

– Erik ten Hag og United har gjort jobben. Champions League-plass var kanskje det viktigste i år, sier Henning Berg i Viaplay-studio.

Mohamed Salah og Liverpool må nøye seg med Europa League:

– Jeg er helt knust. Det er absolutt ingen unnskyldning for dette. Vi hadde alt vi trengte for å komme oss til neste års Champions League, og vi mislyktes, skriver Salah på Twitter.

– Ingen forventet det, men vi klarte det, sier United-manager Erik ten Hag til Viaplay.

Hans mål for neste sesong er at klubben ikke bare skal ha Old Trafford som sin festning – men også prestere på utebane.

– Det der er kunst. Det er bare å ramme inn og henge opp på Nasjonalmuseet, sier Pål André Helland i Viaplay-studio etter 2–0-scoringen:

  • Casemiro åpnet Chelsea-forsvaret med en genial pasning – med utsiden av foten og med blikket en annen vei. Sancho ble spilt fri på høyresiden og han trillet ballen tvers over til Anthony Martial, som satte inn 2–0 i åpent mål.

  • 1–0 kom da Casemiro fikk lov av Chelsea-spillerne til å stå ganske alene og heade ballen i mål – etter et flott innlegg fra Christian Eriksen.

  • Bruno Fernandes satte inn 3–0 på straffe i 2. omgang etter at han selv hadde blitt lagt ned.

  • Deretter gjorde Marcus Rashford 4–0 etter en fryktelig tversoverpasning fra Chelseas Wesley Fofana.

Det som ikke var like hyggelig for Manchester United, var at Antony ble båret ut i tårer. Antony ropte umiddelbart ut sin fortvilelse. Han reiste seg opp, men måtte ned igjen.

Senere holdt United-fansen pusten da Marcus Rashford holdt seg til korsryggen. Men han kom seg tydeligvis igjen og fortsatte kampen.

4–1-seieren gir Manchester United økt selvtillit foran serieavslutningen og FA-cupfinalen mot Manchester City.

United har vært i Champions League og Europa League annethvert år siden 2018/2019-sesongen. I år lykkes de røde etter en blytung sesongåpning, kombinert med Ronaldo-bråket.

Liverpool derimot må nøye seg med å spille i Europa League:

Selv om det sto 2–0 til Manchester United ved pause, hang Chelsea brukbart med. Men i motsetning til vertene, var ikke Chelsea like flink til å sette ballen i mål. Ukraineren Mykhailo Mudryk misset utilgivelig da han fikk sjansen allerede på 0–0.

Chelsea stilte med et veldig ungt lag:

Innbytter João Félix satte inn Chelseas trøstemål mot slutten.

Et av de store samtaleemnene i Chelsea er om Mason Mount vil signere ny kontrakt med Chelsea – eller om han forsvinner i sommer.

PS: Det er klart at Manchester City, Arsenal, Manchester United og Newcastle United blir de engelske representantene i Champions League 2023/2024.