Det er første gang denne sesongen Kristoffersen er på seierspallen i slalåm.

Atle Lie McGrath uttalte før avgjørelsen at han kjørte for Aleksander Aamodt Kilde, som falt stygt i Wengens utforløype lørdag.

– Dette er for Aleks! Jeg har hatt ham i tankene, sa McGrath til Viaplay etter 1. omgang.

– Det ser ut som Aleks slapp unna det verste. Det er små marginer i det vi driver med, fortsatte han, tydelig glad over morgenens nyhet om at Kilde har sluppet unna brudd, men har fått skulderen ut av ledd.

– Jeg håper Aleks ser på. Han har hjulpet meg mer enn han gjennom korsbåndsskaden, sier McGrath etter at 2. plassen er klar.

– Jeg er 22 hundredeler fra fire seirer, men jeg er så happy med hvordan jeg leverer i dag og holder hodet kaldt, sier McGrath til Viaplay.

– Jeg var forbannet da jeg kom i mål. Men Feller er i toppen av sin karriere, og jeg er bare på vei oppover. Det er dette alle drømmer om - å kjempe om seirer.

McGrath var 36 hundredeler bedre enn Kristoffersen etter 1. omgang og de lå som nummer én og to.

– Det var en ekstrem følelse å stå der alene på toppen, sier McGrath etter finaleomgangen, der løypa var stukket av Kristoffersens trener Jörg Roten.

– Dette er rått, særlig med tanke på at han tok korsbåndet for 11 måneder siden, sier Viaplay-kommentator Kjetil Andre Aamodt om McGraths kjøring.

– Det er litt som vi kjenner ham fra de to seirene som han hadde for et par sesonger siden. Det så så fint og kontrollert ut, sier Aamodt om McGrath, som ble nummer to i Adelboden for ei uke siden.

– Han er enda mer solid enn i Adelboden. Det bor noen vanvittige egenskaper i Atle Lie McGrath. Han er en løper som kan dominere slalåmsporten. Det er synd at han har hatt så mye skader, fortsetter Aamodt.

– Jeg har trent Atle siden han var 11-12 år. Jeg har sagt til ham at du har ikke vunnet verdenscup før du har ledet etter 1. omgang og så vunnet, sa landslagstrener Ola Masdal til Viaplay før avgjørelsen.

Henrik Kristoffersen vant i Wengen i 2016, 2017 og 2023, og kunne med seier søndag tangere Ivica Kostelic som den mestvinnende i denne legendariske bakken. Det lyktes ikke.

McGrath sto med to seirer før dette rennet, begge i mars 2022: Flachau og Méribel. På forhånd hadde han totalt syv pallplasser i verdenscupen.

- Det funker bedre, men det er mye å gå på, sa Henrik Kristoffersen til Viaplay før finaleomgangen.

Landslagstrener Ola Masdal var på Viaplay kritisk til løypa som Jörg Roten hadde stukket.

– De samarbeider tydeligvis ikke spesielt godt med Team Kristoffersen. Ola ville ha en greiere løype, men den er ikke så spesielt stukket, så jeg tror det er greit, sier Viaplay-ekspert Aamodt.

– Fordelen med litt lavere fart er at det er lettere å unngå de store feilene, fortsetter Aamodt.

– Jeg tror løypa holder greit. Det er litt mer sving enn i 1.ogang, sa pappa Lars Kristoffersen til Viaplay før avgjørelsen falt.

Timon Haugan var nøyaktig ett sekund bak McGrath i mål i 1. omgang. Sebastian Foss-Solevåg kjørte i mål 2,92 sekunder bak og kom ikke med til finalen. Alexander Steen Olsen kjørte ut i 1. omgang.

Haugan gjorde en brukbar 2. omgang og ble nummer ni.