Ramón Calderón var president i klubben fra 2006 til 2009, og var ikke selv involvert i å hente den da 16 år gamle nordmannen til Madrid i 2015.

Han finner flere årsaker til hvorfor klubben lot Ødegaard gå – og er sikker på at han hadde spilt fast for den spanske storklubben nå.

– Det er veldig synd. Det virker som en tabbe, med tanke på hvor bra han gjør det med Arsenal. Poenget med Real Madrid er at vi ikke har plass til alle, men det er veldig synd, sier Calderón til VG om Ødegaard.

Etter flere utlån fra den spanske hovedstadsklubben, endte Ødegaard i Arsenal. Der er han nå kaptein og ligaens nest mest verdifulle spiller, ifølge Calderón, bak bare Erling Braut Haaland.

Men hvordan kunne denne Real Madrid-tabben skje?

– Noen ganger er det for mange spillere i samme posisjon, kanskje var han ikke på sitt beste da. Vi visste at han var fantastisk, derfor signerte vi ham.

Calderón omtaler fortsatt Real Madrid som «vi», selv om han ikke lenger er en del av klubben. I Spania har han fått kritikk for å være for kritisk av sin arvtager, den mektige Florentino Pérez.

Eks-presidenten tror det både var antallet gode midtbanespillere og trener Carlo Ancelottis filosofi som gjorde at nordmannen ikke fikk gjennombruddet – selv om han på starten av 2020/21-sesongen virket å være tiltenkt en plass i førstelaget.

– Sånn skjer. Noen ganger går man glipp av spillere som det. Selvsagt hadde han spilt for Real Madrid, slik han spiller for Arsenal nå.

The Guardians spansk fotballjournalist Sid Lowe tror også at nordmannen ville spilt på Real Madrid i dag, men:

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle det en tabbe å la ham gå, selv om det kan se slik ut. Det er øyeblikk i Ødegaards tid i Real Madrid, der man kan tenke at ting hadde sett annerledes ut om man tok noen andre valg, sier den profilerte fotballjournalisten.

Problemet er, mener han, at timingen ikke alltid er slik det forventes eller planlegges. Han viser til blant annet at de hentet ham tilbake tidlig fra lånet i Real Sociedad.

Dét var kanskje en tabbe fordi Ødegaard ikke egentlig ville og progresjonen hans var god i Real Sociedad. I tillegg ble det utført i tolvte time, mener Lowe.

Briten anerkjenner Real Madrids forsøk på å gjøre Ødegaard til en nøkkelspiller i den spanske storklubben. Han peker på hvordan de forsøkte å tilpasse laget til nordmannen – som en arvtager for Luka Modric.

– Da begynte Modric å gjøre opprør, og vil ikke gi bort plassen sin så lett. Da ble det vanskelig for Ødegaard, for det er ikke hvem som helst han konkurrerte mot, sier Lowe.

Han mener likevel at det ikke var galt å la ham gå til slutt. Real Madrid har, tross alt, vunnet trofeer uten Ødegaard.

– De hadde en plan for ham, men det passet bare ikke. Det var et enormt press både på ham og Real Madrids trener for å få det til å funke.