Hele 15 landslagsspillere har sendt en e-post hvor de skriver at situasjonen på landslaget påvirker deres mentale helse. Så lenge det ikke gjøres noe med dette, så trekker de seg fra landslaget, heter det i en pressemelding.

Ifølge spansk presse skal det være misnøye med trener Jorge Vilda, som har kontrakt ut 2024. Flere spillere skal ønske hans avgang, skriver Marca.

– Ingen har bedt meg om å trekke meg, sier Vilda på Cadena Cope. Han hevder han har et godt forhold til alle spillerne.

Det spanske fotballforbundet (RFEF) slår knallhardt tilbake mot de 15 spillerne (se faktaboks).

«RFEF kommer ikke til å la spillerne stille spørsmål ved kontinuiteten til landslagstreneren og hans trenerteam, siden det å ta disse avgjørelsene ikke faller innenfor deres makt. Forbundet vil ikke godta noen form for press fra noen spillere når de vedtar sportslige tiltak. Disse typene manøvrer er langt fra eksemplariske og utenfor fotballens og sportens verdier, og er skadelige», skriver forbundet.

«Det er en ekstraordinær situasjon i fotballens historie, både mannlig og kvinnelig, i Spania og over hele verden», skriver RFEF.

TREKKER SEG: Leila Ouahabi er en av de 15 spillerne som ikke vil være på landslaget før det blir gjort endringer. Bak står trener Jorge Vilda under en kamp i EM i sommer. Foto: Alessandra Tarantino / AP

Forbundet skriver også at å ikke møte opp på landslaget når man er kalt inn kan føre til utestengelse. De vil kun la spillerne komme tilbake på landslaget dersom de ber om tilgivelse.

– Hvis vi må spille med yngre og mindre erfarne spillere, gjør vi det. Fordi landslaget er over alt annet, sier Ana Álvarez, direktør for kvinnefotball i RFEF, til Cadena Ser.

Neste sommer er det VM i Australia og New Zealand, og spanjolene er alt kvalifisert. Spanias neste landskamper er mot Sverige 7. oktober og USA 11. oktober.