Thorstvedt forlot Viking til fordel for den belgiske storklubben i januar, men allerede i mars pådro midtbanespilleren seg et kjedelig tretthetsbrudd som plasserte ham på sidelinjen.

Denne uken var imidlertid 21-åringen tilbake på banen etter 170 dagers ufrivillig pause. I treningskampen mot Westerlo mandag var rogalendingen på banen i én omgang. Inntrykket var mer enn positivt.

«Nordmannen viste i løpet av de 45 minuttene med spilletid at han nesten er klar for de store oppgavene», skriver Genk selv på sine nettsider.

Avisskryt

Hovedpersonen selv var også glad for å trekke på seg drakta igjen etter langt fravær.

– Det var etterlengtet å endelig spille kamp igjen. Selv om den ikke var tellende, er det alltid gøy å spille kamper, sier Thorstvedt til NTB.

– Jeg følte det gikk ganske bra ut ifra forutsetningene. Har kun trent fulle treninger med laget et par uker nå, så selv om jeg var litt rusten, var jeg fornøyd med egen prestasjon, tilføyer han.

Belgia-proffen er samtidig forberedt på å måtte være tålmodig.

– Jeg tror det vil ta lang tid før jeg spiller uten smerter igjen. Dette er en komplisert skade, og jeg vil mest sannsynlig ha med meg dette i mange måneder til. Men jeg trener som vanlig og følger programmet til resten av gruppen. Så jeg vil si jeg nærmer meg hundre prosent spilleklar, sier han.

Dæhli fra start

Genk har lagt ut en video på egne nettsider som oppsummerer den norske midtbaneprofilens gjeninntreden i laget.

Også lokalavisen Het Belang van Limburg skryter av taktene Thorstvedt viste i sin første omgang med fotball på svært lenge. Avisen påpeker samtidig at 21-åringen vil trenge ytterligere noen uker før han er tilbake for fullt.

Thorsvedt var med fra start i mandagens 2-2-kamp mot Westerlo. Det samme var Mats Møller Dæhli. Nordmennene ble begge byttet ut ved pause.

Thorstvedt rakk å spille åtte kamper for Genk før skaden oppsto i mars. Han står så langt med ett mål for den belgiske storklubben. Rogalendingen har en kontrakt som strekker seg fram til 2023.