For å synliggjøre at det er støtte til OL i Tromsø i kommune-Norge, sendte Tromsøs ordfører Arild Hausberg ut en e-post der han ber om at ordførerne viser sin aktive støtte til prosjektet.I en tid da OL-organisasjonen er under hardt press og mange mener at statsgarantien er i fare, vil Hausberg bruke støtten han får som et argument overfor regjeringen.

E-posten ble sendt ut 22. april, med svarfrist allerede den 30. april.Derfor er politisk rådgiver Jan Eirik Johnsen fornøyd med tilbakemeldingen, som nå vil bli formidlet videre til regjeringen.

– Vi syntes dette er veldig bra, og det er positivt at kommuner i hele landet viser sin støtte. Vi vet vi ga en kort frist, men da håpet vi at ikke forespørselen bare skulle bli lagt til side, sier rådgiveren.

– Med denne responsen fra landets kommuner viser vi at OL-prosjektet har bred støtte fra hele landet, fortsetter han.

Ingen store byer

– Dette er fantastisk bra. På en uke stiller så mange seg bak søknaden. Det er ikke bra med negativt fokus på Tromsø 2018, men jeg tror likevel mange ser at ideen er viktigere enn støyen som har vært den siste tiden, sier kommunikasjonssjef Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018.

Ingen av storbyene har svart på forespørselen, men Johnsen mener at det ikke behøver å bety noe.

– Vi ville gjerne også ønsket støtte av noen større byer, men det er naturlig at de ikke har rukket å svare. Vi vet Stavanger støtter oss, men de har heller ikke svart, sier han.

– I en stor kommune er det en lengre prosess å komme med svar på en slik forespørsel, så det er naturlig, sier Ingebrigtsen.

Til regjeringen

– Vi trenger å synliggjøre kommunepolitikkens støtte til et OL i Tromsø og da jeg fikk mulighet til å holde et halvtimes innlegg på KS sin ordførerkonferanse brukte jeg også muligheten til å utfordre ordførerne på dette, sa Arild Hausberg til "Tromsø" i forrige uke.

Hausberg svarte ikke på "Tromsø"s henvendelser i går.

reidar.gregersen@bladet-tromso.no