Tove Paule Foto: Jon Terje Eiterå

– Jeg er langt mer positiv nå enn jeg har vært før. Nå tror jeg dette går i orden.

Det sier idrettspresident Tove Paule til "Tromsø". Paule har tidligere vært kritisk til deler av arbeidet som er gjort av Tromsø 2018, og hun har gjort det klart at det langt fra er enighet i norsk idrett om hvor mye av OL-regninga som skal dekkes av idretten selv. Dermed har hun også skapt tvil om sin egen støtte til Tromsøs OL-prosjekt.

Ro og samhold

– Jeg er absolutt positiv. Nå er det veldig mye som går godt, og Hans Olav Karde har vist seg å være en fin styreleder. Det er ro i organisasjonen, fastslår Paule.

Hun framhever også at et nytt arbeidsutvalg for særforbundene gjør at dialogen mellom dem og OL-organisasjonen nå går langt lettere enn tidligere.

Idrettspresidenten hadde i går møte med representanter for vinteridrettsforbundene, og hun understreker også at de står samla bak OL-planene. En sentral del av diskusjonen på gårsdagens møte gjaldt idrettens andel av OL-regninga.

– Vi har diskutert ulike innfallsvinkler i forhold til hva som kommer fram om kostnadene.

Ny behandling

Tove Paule har tidligere uttalt at spørsmålet om norsk idrett faktisk skal søke om et nytt OL må opp til ny behandling når de eksterne konsulentene er ferdige med å kvalitetssikre søknaden.

Til tross for egen optimisme og økt støtte fra særforbundene, står hun fast på dette kravet.

– Saken må opp. Men hva de velger å gjøre kommer helt an på hva kostnadene nå vil bli beregnet til.

Kulturminister Trond Giske har fastslått at idretten må betale 22,3 prosent av anleggskostnadene gjennom tippemidler.

inger.thuen@itromso.no