Disse to nyhetene i førerkabalen for 2023 ble klare natt til lørdag.

Samtidig vant Max Verstappen kvalifiseringen for søndagens Grand Prix-løp. Han får beste startspor - til tross for en nestenulykke med Lando Norris.

– Det er det eneste som kan fra Verstappen beste startspor - hvis dommerne mener at han kjørte uforsvarlig, sier Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen. Men FIA (det internasjonale bilsportforbundet) bestemte seg for nederlenderen skal slippe med en reprimande.

Pierre Gasly hadde samtidig en forferdelig kvalifisering lørdag morgen og ble bare nummer 17. Han klager over bremsene og raser mot teamet sitt:

– Hvorfor gjør dere dette med min bil og ikke den andre?

Men også teamkollega Tsunoda var misfornøyd med bremsene på bilen sin.

ALPHATAURI-KLAR: Nyck de Vries sammen med Red Bull-rådgiver Masashi Yamamoto i Japan lørdag. Foto: XPB / Pa Photos

Nederlandske Nyck de Vries imponerte stort i sitt innhopp i Formel 1 tidligere i år, og overtar altså Gaslys plass i AlphaTauri neste sesong.

Det betyr at verken Dennis Hauger eller noen av de andre fra Red Bulls akademi blir tatt opp i formel 1 i 2023. AlphaTauri er Red Bulls «B-lag».

– Det er litt overraskende at Red Bull velger en annen fører enn en av sine egne juniorer, kanskje kan det få litt å si for Dennis Hauger, sier eksperten Stein Pettersen på Viaplay-sendingen.

– Ingen av Red Bull-juniorene får tilliten å kjøre Formel 1 neste sesong, men vi får se hva som skjer for 2024, sier kollegaen Atle Gulbrandsen og fortsetter:

– Både De Vries og Tsunoda har ett års kontrakter, så kanskje det fortsatt åpne seg muligheter i 2024. Uansett er det viktig at Dennis gjør en god sesong i Formel 2 neste sesong, og det kan jo også være aktuelt at han kan få kontrakt med et annet Formel 1-team.

– Formel 1 har alltid vært drømmen, og jeg er takknemlig for å få denne muligheten, sier De Vries ifølge Formel 1s hjemmeside. Han har vært Mercedes-junior.

Han har norske bånd med en norsktalende mor og han er god kompis med vår egen rallystjerne Andreas Mikkelsen.

Det er første gang siden 1982 at Renaults team i Formel 1 skal ha to franskmenn. Esteban Ocon og Gasly skal kjøre sammen i 2023. Alpine er navnet på Renaults sportsbilmodeller.