– Tiden i seg selv er ikke noe å rope hurra for. Men selve løpet, følelsen og avslutningen er jeg fornøyd med, sier Narve Gilje Nordås til VG etter å ha satt bestenotering med 4,11 sekunders margin.

Seieren hans var en del av VG+ Sport-sendte World Indoor Tour i Madrid.

Han gikk offensivt ut fra start og ga de to fartsholderne selskap på de første rundene. Etter hvert tok han over ledelsen. Gilje Nordås var i front en runde før slutt.

– Avslutningen satt som det skulle. Jeg kjente meg selv igjen fra utendørssesongen. Det var godt å få med seg inn mot VM neste uke. Jeg fikk de svarene jeg ville ha, sier han.

Gilje Nordås savnet klokken ved passering.

– Jeg hadde ikke peiling på hvor fort det gikk, men harene gjorde jobben sin, sier han.

IMPONERTE: Narve Gilje Nordås leverte et sterkt løp i Madrid. Foto: Kiko Huesca / EPA / NTB

Han løp i mål på tiden 7.41,28 – en forbedring av hans personlige rekord på 4,11 sekunder. Men Jakob Ingebrigtsens norske rekord (7.40,32) står fortsatt.

– Ikke godt å si om jeg hadde slått den med klokken på plass. Men den rekorden i kan jeg slå når som helst og hvor som helst. En tid på 7,40 er ingen ting i norsk målestokk nå. Hvis vi hadde gått inn for det kunne vi stilt i et løp med klokke, harer, lystavle, og ikke bare sprunget rett under 7,40. Men helst ned mot 7,30-tallet, sier han og legger til:

– Det får vi ta når den tid kommer. Ikke noe jeg stresser med.

Etiopias Ermias Girma endte på 2. plass nesten syv tideler bak. Jærbuen tok seg til og med tid til en liten gest til publikum på den korte oppløpssiden i innendørsarenaen Gallur.

– Det var bare for å showe litt og vise at jeg hadde full kontroll. Det er vanskelig å legge av seg. Noe sier det er cocky, men jeg synes ikke vi trenger å gjøre alt så gravalvorlig, smiler han.

Treningskompisen Per Svela (31) satte også pers. Han endte som nummer syv på tiden 7.47,86.

FORNØYD: Narve Gilje Nordås kjente igjen seg selv fra den gode fjorårssesongen. Her fra VM i Budapest. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

– Jeg ligger langt foran der jeg var i fjor. Det endte ganske greit da også, sa Narve Gilje Nordås til VG før fredagens løp.

I januar fikk han prisen for Årets Gjennombrudd på Idrettsgallaen. Nå er han på vei mot VM i Glasgow som starter fredag neste uke. Der handler det om 1500 meter. Distansen hvor Narve Gilje Nordås i fjor tok VM-bronse utendørs.

Fredagens løp var langt bedre enn sesongdebuten i franske Liévin 10. februar. Den var et aldri så lite sjokk.

– Jeg var veldig rusten. Det var et halvt år siden jeg sist jeg hadde kjent på farten. Nokså uvant, forklarer jærbuen.

Han ble hengende etter i 1500 meter, satte pers innendørs, men havnet over tre sekunder bak vinner, franskmannen Azeddine Habz.

– Utendørs har jeg kommet meg godt opp underveis og hatt en god avslutning. Men nå hadde jeg ingen av delene. Dårlig taktisk, slår han fast.

Men sesongforberedelsene har vært av høy kvalitet.

– Treningen har gått på skinner siden 1. oktober, sier 25-åringen.

På slutten av fjoråret satte han pers på 10 km gateløp (27,58 min.) i Hytteplanmila og levert ny norsk rekord på 5 km (13,26 min.) i franske Lille. Men storparten av vinteren har vært tilbrakt på rundt 2320 meters høyde i Sierra Nevada.

– Jeg har fått 60 dager i høyden frem til nå. Akkurat det jeg skal ha. Ingen skader. Ingen sykdom, beskriver Narve Gilje Nordås.

I april er han tilbake for en ny måned i det spanske høyfjellet. Løperfenomenet fra Klepp mener han er på god vei til å kunne utfordre Jakob Ingebrigtsen om både EM- og OL-gull til sommeren.