– Det er en stor skuffelse. Mange mennesker kjøpte billetter bare for å se ham spille. Haaland er en av de største attraksjonene i fotballverden akkurat nå. Alle ønsket å se ham mot Spania, sier Marca-reporter Ruben Jiménez til VG.

Han har fulgt spansk fotball over flere år som journalist i storavisen.

– Det er kanskje en lettelse for landslagssjef Luis de la Fuente, men følelsen i Spania er skuffelse, sier Jiménez.

Ståle Solbakken møter pressen om Haaland-forfallet klokken 10.40. Se sending på VGTV med alt om Haaland-skaden fra klokken 10.30:

I pressemeldingen fra NFF tirsdag morgen står det at Haaland hadde litt smerter i lysken etter FA-cupoppgjøret mot Burnley, der nordmannen leverte hat-trick og spilte en drøy time.

Kort tid etter at forfallet ble kjent preger Haaland forsidene på spanske aviser:

«Haaland ute mot Spania på grunn av skade!» skriver Mundo Deportivo.

«Haaland skadet, spiller ikke mot Spania» skriver storavisen Marca.

«Haaland borte mot Spania» skriver AS.

TV 2-ekspert Jesper Mathisen er på plass i Marbella foran oppgjøret mot Spania og tenkte følgende da han fikk Haaland-nyheten servert tirsdag morgen:

– Jeg trodde det var 1. april. Det var det dessverre ikke. Det var Solbakken og Norges store mareritt å våkne opp til. Spesielt med tanke på den formen Haaland har vært i, sier han og fortsetter:

– Det var det verste som kunne skje foran Solbakkens viktigste uke som landslagssjef. Det gjør at Norges sjanser disse to kampen og hele kvaliken synker betydelig. Det er ingen spillere som kan skape den frykten og gjøre den skaden som Haaland kan.

Norge starter EM-kvalifiseringen borte mot Spania lørdag. Neste uke venter bortekamp mot Georgia. Begge matchene går uten Haaland på banen for det norske landslaget.