Søndag meddelte Nottingham Panthers at den amerikanske ishockeyspilleren Adam Johnson hadde gått bort etter å ha blitt truffet av en skøyte i halsregionen under en kamp lørdag.

Per dags dato er det obligatorisk for alle unntatt for seniorer å bruke halsbeskyttelse. Nå sier Pettersen at han ønsker at det skal bli obligatorisk også på seniornivå.

– Etter den tragiske hendelsen i helgen ønsker vi å få den diskusjonen på bordet. Vi ønsker en regelendring i Norge og samtidig også jobbe for at det skal bli påbudt med halsbeskyttelse for alle internasjonalt, sier Tage Pettersen til VG.

DØDE: Den tidligere NHL-spilleren Adam Johnson gikk bort i helgen. Foto: Paul Vernon / AP / NTB

Tilfeldighetene har seg slik at de har styremøte mandag kveld. Da kommer temaet til å være på agendaen.

Også i utlandet er det flere som ønsker endring. Oxford City Stars, et britisk lag med blant andre den tidligere fotballkeeperen Petr Cech i stallen, har gjort halsbeskyttelse påbudt for sine spillere og trenere.

– Det er det som dessverre er foranledningen til hendelsen. Selv om halsbeskyttelsen hadde vært der, så er det ikke sikkert at utfallet hadde vært annerledes. Samtidig er det en ekstra sikkerhet, sier han.

– Det er lite tiltak som kan gjøre en stor forskjell. Det er noe vi som forbund bør jobbe for å få til.

Pettersen sier at det kan ta noe tid å få gjennomført påbudet. I mellomtiden har han en oppfordring:

– Jeg håper også at spillerne reflekterer rundt at selv om det ikke er et påbud, så er det helt tillatt å ta det på seg.