– Jeg har kjent på at det er veldig viktig å ha det bra og trives. At du gleder deg til å gå på jobb. Det har jeg ikke alltid gjort. Nå har jeg funnet igjen gleden ved å være fotballtrener her, sier Kåre Ingebrigtsen.

Ting skjedde svært fort da han i forkant av sesongen tok over som hovedtrener for Ranheim.

– Riktig og viktig

Det gikk så raskt at alle var enige om at det passet med ett års «prøvetid».

Nå, ni kamper ut i sesongen, har Ingebrigtsen skrevet under en avtale som binder han til Ranheim ut 2026.

Styreleder Kolbjørn Selmer er meget godt fornøyd med å ha landet en ny avtale med treneren som så langt har ført laget til serieledelse i Obos-ligaen.

– Vi synes for det første at dette er riktig, og så er det viktig. For som vi sa ved innledningen av sesongen, så kom Kåre inn på et ettårs engasjement for å sikre at man trives sammen og har et fundament å jobbe videre på. Vi sa også at vi skulle avklare ganske raskt om vi ønsket å være kortsiktig eller langsiktig. Vi trives veldig godt med hverandre. Både klubben, trenere, og administrasjon. Da er det naturlig å gå videre, og lande denne avtalen. Slik at vi har et godt fundament. Ikke bare for inneværende år, men også for det som skjer videre, sier han.

– Det harmonerer veldig med den kulturen som har vært, som er, og som skal være i Ranheim, sier styreleder Selmer om kontraktsforlengelsen med Kåre Ingebrigtsen. Foto: Richard Sagen

– Annen beskjed ville gitt meg kjempetrøbbel

Før Bruttern landet på Gran Canaria under Ranheims treningsleir i forkant av sesongen, hadde de kun rukket å «bli enige om at de var enige». Det tok ikke veldig lang tid å bli enige denne gangen heller.

– Vi brukte kanskje fem minutter mer enn på den første avtalen. Det har ikke vært noen lange diskusjoner, hvis det var diskusjoner i det hele tatt, sier Kåre Ingebrigtsen - og legger til:

– Nå har vi flyttet hjem, og tanken er at vi skal være her i Trondheim. Da passer dette veldig bra. Jeg hadde fått kjempetrøbbel dersom jeg hadde kommet hjem med en annen beskjed.

– Jeg har en fantastisk spillergruppe som er enormt dedikert, og som har lyst til å spille sånn fotball som jeg har lyst til å lære dem, sier Kåre Ingebrigtsen. Foto: Richard Sagen

– Kåre utviser en veldig trygghet. Du merker at det er en veldig trygghet på fotballfaglig kompetanse. Han bygger opp spillerne, bygger humør. I tillegg vises det på banen. Jeg er ingen fotballekspert, men jeg ser jo hva han får til, og de resultatene han har oppnådd så langt. Så møter vi oppturer og nedturer som ellers. Men det harmonerer veldig med den kulturen som har vært, som er, og som skal være i Ranheim, sier styreleder Selmer.

Kommenterer ikke eventuell klausul

– Tar denne avtalen høyde for at det kan komme større klubber på banen de neste tre årene og ønske Kåre som trener?

– Vi har gjort en avklaring for det som skal skje her. Det som måtte skje ellers rundt omkring i Norge og verden, det kan ikke vi ha et forhold til nå. Vi har et veldig avklart forhold der vi er nå, og har et felles ønske om å fortsette å samarbeide fremover. Dukker det opp ting undervegs, får vi ta standpunkt til det da, sier Selmer.

– Så det er ingen utkjøpsklausul i kontrakten?

– Arbeidsavtaler kommenterer vi ikke. Det er en privatrettslig ting. Som representant for arbeidsgiver kommenterer jeg ikke det.

Heller ikke Kåre Ingebrigtsen selv ønsker å kommentere innholdet i avtalen med Ranheim.

– Det har jeg ikke lyst til å si noe om. Altså, jeg har prøvd å spå og finne ut hvor jeg er om fem år. Og det har jeg gitt opp. Dersom det er noen andre klubber som skulle komme på banen, så må de snakke med Ranheim. Det er ikke noe å snakke om før det er noe å snakke om.

– Trenger et godt RBK

Sist Kåre Ingebrigtsen var fotballtrener i byen, var det som sjef for et RBK-lag som var best i landet. Nå har han lite lyst til å kommentere det som skjer på Lerkendal.

– Det tenker jeg svært lite om. Jeg har sett lite av RBKs kamper, og har ingen spesiell mening om det som skjer der. Jeg har fokus på det vi holder på med her i Ranheim. Men så er jeg som alle trøndere flest da, at jeg synes det er kjedelig at ikke RBK er skikkelig gode. Og vi i Ranheim ønsker det beste for Rosenborg. Vi trenger et godt RBK-lag.

– «vi»?

– Altså Trondheim. Men også Ranheim. Og hele fotball-Trondheim.

– Vi trives veldig godt med hverandre. Både klubben, trenere, og administrasjon, sier Kolbjørn Selmer. Foto: Richard Sagen

Vil trene Ranheim i Eliteserien

– Hvilke ambisjoner har du på vegne av Ranheim, og hvor er klubben i 2026?

– For meg en lykken i fotball-livet er de små øyeblikkene som skjer på trening. Jeg har en fantastisk spillergruppe som er enormt dedikert, og som har lyst til å spille sånn fotball som jeg har lyst til å lære dem. Og det er en klubb som står bak det, som har lyst til å gå den samme veien. I 2026 dundrer vi av gårde og spiller 4–3–3 i Eliteserien. Målet er helt klart å trene Ranheim på øverste nivå. Uten en ambisjon om opprykk trenger ikke jeg å være her, vi må hele tiden jobbe for å bli best. Og så har vi som lag og som klubb en del ting vi må utvikle. Det er satt på agendaen, og jobbes med hele veien, sier Kåre Ingebrigtsen.