Granerud hadde et elendig førstehopp på 91,5 meter. Det ga så vidt finaleplass. Andrehoppet var et av de beste i omgangen, og han hoppet seg betraktelig oppover på resultatlisten. Men det var en mager trøst.

– Han leverer ikke på nivået sitt om dagen, sier NRK-ekspert Johan Remen Evensen om Graneruds førstehopp.

Granerud jublet på sletta etter sitt andrehopp. Det forklarer han slik til NRK:

– Det kjentes ut som vinterens første gode hopp. Det var en god følelse. Jeg trengte det. Det har vært mye stange hodet i veggen i de tre rennene vi har hatt til nå.

– Jeg fikk lagt ned kraft på hoppkanten og hadde godt fart.

Fire av seks nordmenn kom til finaleomgangen. Daniel-André Tande hoppet 84 meter under håpløse forhold. Han fikk en vindkompensasjon på hele 23,6 poeng.

– Jeg blir oppgitt og frustrert. Det er ikke mulig med de forholdene jeg blir sendt utfor under, sier en oppgitt Tande til NRK.

– Tande var den som hadde aller mest uflaks. Men det er sånn som skjer når vi driver utendørsidrett, sier hoppsjef Clas Brede Bråthen til NRK.

– Marius Lindvik begynner å ligne mer og mer på seg selv, sier Bråthen om Lindviks gode førstehopp. Lindvik ble beste nordmann som nummer 10. Også i forrige renn, i Finland, var 10. plass beste norske plassering.

VINTERENS ENER: Stefan Kraft vant nok en gang. Han var suveren også i normalbakken på Lillehammer lørdag. Foto: Geir Olsen / NTB

Østerrikeren Stefan Kraft vant nok en gang. Det er hans 33. verdenscupseier. Han var fem poeng foran tyske Andreas Wellinger. Han står med tre seirer av tre mulige så langt denne vinteren.

– Stefan Kraft er kanskje i sitt livs form, fastslår Clas Brede Bråthen.

– Det er verdens beste hopper om dagen, sier Johan Remen Evensen.

Nok en gang dominerte Østerrike og Tyskland. Polens hoppere sliter voldsomt denne sesongen. Nordmennene og slovenerne presterer heller ikke som de gjorde sist vinter.