Nordmannen har sanket 5255 poeng, ifølge ATP-oversikten. Det gjør at han avanserte fra 5.-plassen sammenlignet med forrige ranking-utgave fra før påske.

Den ferske rankingen kommer bare noen dager etter at Ruud gikk til topps i en ATP250-turnering i Estoril, Portugal.

En turneringsseier som var hans tiende gjennom karrieren, der enkelte av slagene hans ble kalt for «monster» og nordmannen spilte inn nesten en million kroner.

I etterkant av turneringen forteller Ruud til NTB at han har ilagt seg selv sukkernekt framover.

– Jeg har fått en utfordring fra mitt fysiske team for å se om sukkerstopp kan ha en positiv effekt på kroppen min. Jeg spiser det under kamp for å få litt ekstra energi, men alt utenom av søtsaker har jeg forsøkt å kutte ut med mindre jeg vinner en turnering, sier Ruud.

Derfor ble det en is og sjokoladefondant etter turneringsseieren i Portugal søndag.

– Det fikk jeg muligheten til søndag, og det var min første dessert på et par uker, og den smakte ekstra godt. Kanskje har denne endringen hatt en positiv effekt. Jeg har følt meg litt lettere i kroppen.

Ruuds neste turnering blir Monte-Carlo Masters (ATP 1000). Den går på hans favorittunderlag grus.

Som en av prestisjeturneringens toppseedede spillere hopper Ruud over den pågående 1.-runden. Han skal først inn i 2. runde senere denne uken.

– Målet er å spille bra og være i posisjon til å spille til helgen og de litt senere kampene i turneringen. Der er det jeg ønsker å oppnå. Jeg håper å få til en god start på grussesongen og at jeg blir mer stabil enn jeg var sist sesong, sier Ruud til NTB.