Onsdag ble det kjent at påtalenemnda i Norges Fotballforbund ikke vil straffe Glimt-treneren for hans uttalelser.

VG har bedt lederen i Toppdommerforeningen, Runar Langseth, om en kommentar. Langseth skriver til VG:

– Toppdommerforeningen er overrasket over NFFs beslutning, da uttalelsene til Knutsen etter vår opplevelse er svært upassende.

Han legger til:

– Vi har etterspurt en full redegjørelse fra Påtalenemnda i NFF.

Langseth sier at han ikke ønsker å utdype disse uttalelsene foreløpig.

Bakgrunnen er denne:

– Det er så lavt nivå at jeg er helt sjokkert, sa Glimt-treneren om dommer Sigurd Kringstad og hans team etter kampen mot HamKam.

– Det er flott at det tillates tøffe fotballkamper, men i hver eneste lange kast-situasjon som det blir corner på, så skal det være frispark til Bodø/Glimt, tordnet Glimt-sjefen til TV 2.

– Et sted må vi forvente at dommerne legger den jævla listen, når det er en slik kamp det blir lagt opp til. Det favoriserer det ene laget altfor mye. Nå har jeg gått gjennom ti av situasjonene, og det er konsekvent feildømt, fortsatte Knutsen i TV 2-intervjuet.

Han har også tidligere vært kritisk i en kamp som Kringstad dømte:

Til VG sa Knutsen at han hadde vært i dommergarderoben og gitt uttrykk for de samme synspunktene.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i den kritikken. Det ble lagt opp til en fotballkamp i dag, en underholdende og god fotballkamp, og jeg fikk ingen innspill fra spillerne underveis om at lista var voldsomt feil, sa dommer Kringstad til VG etter matchen.

Til Eurosport onsdag begrunnet NFFs kommunikasjonsdirektør Gro Tvedt Anderssen avgjørelsen om at Knutsen ikke straffes:

– Etter som uttalelsen i all hovedsak dreier seg om dommerens prestasjoner og ikke om dommerens integritet, rammes ikke dette av regelverket.

– Saken er vurdert av påtalenemda. Uttalelsen er til dels uheldige, og ikke en oppførsel som er ønskelig for en konstruktiv dialog mellom trenere og dommere, sier Tvedt Anderssen til Eurosport.

PS: Runar Langseth var assistentdommer i kampen - men uttaler seg her som leder i Toppdommerforeningen.