Sørholt har bakgrunn fra eliteserie og 1.-divisjonsspill for Levanger, og har vært Bravos beste spiller etter ankomsten. Før jul ga hun beskjed til Bravo – som ennå ikke har tapt en kamp denne sesongen, om at hun ikke lenger spiller i klubben.

– Skolen tar for mye tid, så jeg har ikke tid til både det og full satsing på håndball, sier Sørholt til iTromsø.

Etter det iTromsø kjenner til skal en medvirkende årsak til at Sørholt slutter være uenighet med trener Bo Andersen og andre i støtteapparatet. Uenigheten skal blant annet handle om hvor mye Sørholt selv ønsket å trene med laget, kontra kravene til Andersen.

Kjenner seg ikke igjen

Han kjenner seg ikke igjen i at det har vært en tilnærmet konflikt som har sørget for at klubbens beste spiller i stedet har tatt overgang til byrival TSI.

– Jeg har hatt en dialog med henne hele tiden siden jeg kom, og det har jeg fortalt klubbledelsen, sier Andersen til iTromsø.

– Jeg har prøvd å delta på alt jeg kunne, men til slutt har du ikke energi til å drive med en slik satsing Bravo legger opp til, sier Sørholt, som fastslår at hun «bare har gode ord å si om spillerne i Bravo».

– Profesjonell

Andersen poengterer at Sørholts avtale med klubben ble gjort før han kom til klubben i høst. Da hun ble Bravo-spiller hadde hun tydeliggjort hvor mye hun kunne delta på trening i kombinasjon med studier. Deltakelse på 2 til 3 av fem ukentlige økter var ikke nok for treneren.

– Jeg hadde noen krav til spillerne som de ikke har hatt tidligere. Jeg vil ha mer trening, og at vi skal være så profesjonelle som mulig. Det sa Mari til meg at hun ikke var villig til, og det er fair nok, sier Andersen til iTromsø.

Han sier han allerede i september visste at han måtte ha en ny keeper siden Sørholt kom til å forsvinne ut.

– Burde dere ikke kunne strukket dere lengre for å beholde en spiller som er så sentral i laget?

– Jeg har ingen interesse av å holde på spillere uten motivasjon, og ser ingen grunn til å inngå noe kompromiss, sier Andersen.

Leter etter erstatter

Dermed står laget med kun Hege Eriksen mellom stengene, og jakter nå en keeper ekstra inn mot en kvalifisering til 1.-divisjon i vår.

– Denne avgjørelsen var opp til Mari selv. Vi savner henne selvsagt, og døra er alltid åpen for at hun kan komme tilbake. Det har vært prøvd med tilrettelegging, og trenerne har gjort det de kan, men det gikk over noen grenser, sier styreleder Karina Moe til iTromsø.