Mia Johnsen, samboeren Neander Jakobsen og broren Truls Johnsen markerte seg kraftig under bilcross-stevnet på hjemmebane på Ramfjordmoen i helga.

Mens Mia Johnsen gikk til topps i kvinneklassen med perfekt poengscore (50 poeng - fem av fem mulige heatseiere), vant Jakobsen herreklassen med Truls Johnsen på tredjeplass.

- Jeg er selvfølgelig strålende fornøyd. En av mine beste helger på bilbanen, kommenterer Mia Johnsen til iTromsø.

LES OGSÅ: Julie (15) er en av få jenter som driver med bilcross

- Slik er gamet

Men i løpet av helga forsvant også bilen som hun og samboeren kjører. Også Truls Johnsen mistet sin bil.

En utfordring med årets store mål, Mesterskap Nord på Finnsnes, kun en snau måned unna.

- Det er skikkelig kjipt med tanke på at årets store mål nærmer seg. Vi håper noe dukker opp i løpet av de neste helgene, sier Mia.

Hun tar tapet av bilen med et smil. Regelen om en makspris på rundt 10.000 kroner for biler i bilcross, og at alle biler som stiller til stevner per definisjon må selges ved et slikt bud, er for å sikre at sporten ikke blir veldig kostnadskrevende.

- Slik er gamet. I Sverige kaller de det for "folkrace". Det reflekterer at det skal være en sport for folk flest, uten for høye kostnader, sier Truls Johnsen.

LES OGSÅ: Dette bildet ble Gørils farvel med bilen: - Du skulle aldri ha skrevet den saken

Fire på tunet

Han har som årets store målsetting å vinne herreklassen i Mesterskap Nord, etter et godt forsøk for noen år siden ble stoppet av motorhavari i finalen.

Nå må han bare få i stand ny bil først.

- Dette kommer ikke som julekvelden. Vi får se om det dukker opp noe som er interessant på de kommende stevnene, men vi har en plan B. Det er å bygge en ny, sier Truls Johnsen.

- Du må ha et utgangspunkt?

- Jeg har fire alternativer stående på tunet, forteller den erfarne bilcrossføreren.

Tar et par uker

Truls Johnsen anslår at han bruker et par uker på å få i stand ny en konkurransedyktig bil. Som trolig også kan bli attraktiv på markedet.

- Jeg kjører ikke for å bli nummer to. Så jeg legger kanskje litt mye i det med tanke på hvor billig de kan selges. Jeg skjønte allerede da jeg skrudde på den i vår at bilen som gikk nå i helga kom til å bli solgt i løpet av sesongen, sier Truls Johnsen.