19-åringen fra Tromsø flyttet i sommer til Surnadal for å satse videre på taekwondolinje på folkehøyskole der. Derfor har han også byttet klubb.

Men i dag storkoste han seg i sin egentlige hjemby, da han gikk til finale i 85-kilosklassen under NM i taekwondo i Tromsø.

- Det er gøy. Planen var gull og jeg følte at det gikk nesten, men da er sølv nesten like greit, sa Myrland etter kampslutt.

- Skal ta gullet

Finalen mot Christoffer Solberg fra Trondheim begynte jevnt, før det etterhvert viste seg at Solberg ble et hakk for god i dag.

- Jeg følte jeg gjorde oppgavene mine og gjorde det jeg skulle. Jeg mistet litt fokus på slutten og ble sliten. Han hadde fått et godt forsprang og da ble det vanskelig å hente det inn, sier tromsøgutten.

Nå er den videre målsettingen klar:

- Nå blir det å jobbe videre og jeg skal ta gullet til neste år. Absolutt. Det er planen, sier Mats Olsen Myrland.

Lærerikt

For Tromsø Taekwondoklubbs egne hjemmehåp gikk det ikke hele veien i seniorklassen.

Lars Marius Elvenes (18) har nylig gått opp en vektklasse og til sort belte-klassen, og fikk således en tøffere utfordring enn noen gang før.

- Det er artig og lærerikt. Det motiverende og jeg må prøve å ta han neste gang. Jeg må bare trene mer, sa Elvenes etter sitt førsterundetap.

Eline Nordeng Larsen gikk på et tap mot sin mentor Thea Johanne Ness i 8.delsfinalen.

- Det gikk relativt greit, men jeg møtte tøff motstand, oppsummerte Larsen.

NM-SØLV: Mats Olsen Myrland får sølvmedaljen fra Odd-Arne Larsen i Tromsø Taekwondoklubb. Foto: Håkon Steinmo
SELFIETID: Pallen i 85-kilosklassen foreviger øyeblikket. Fremst sølvmedaljør Mats Olsen Myrland fra Tromsø. Foto: Håkon Steinmo
TØFF TEST: Eline Nordeng Larsen fikk tøff motstand fra "mentor" Thea Johanne Ness i 8.delsfinalen i kvinneklassen. Foto: Håkon Steinmo