Norge er i gruppe med Bosnia-Hercegovina, Portugal og Frankrike. Alle kampene skal spilles i Trondheim, og møtet med sistnevnte lag har vekket interesse hos håndballinteresserte nordmenn. Kampen er nemlig snart utsolgt.

Det forteller Lars Hojem Kvam til NTB. Han er leder for media og kommunikasjon i Norges Håndballforbund.

– Det er så godt som utsolgt. De øvrige dagene er det fortsatt noen ledige billetter, men antallet synker merkbart dag for dag, sier han.

Norge åpner mesterskapet mot Bosnia-Hercegovina 10. januar. To dager senere venter nøkkelkampen mot Frankrike, før Portugal er motstander 14. januar. De to beste går videre fra gruppen.

I januar blir det EM-fest i Trondheim Spektrum. Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen

Sagosen på hjemmebane

For Sander Sagosen, som til daglig spiller i den franske storklubben Paris Saint-Germain, blir nok EM spesielt. Som trønder skal han spille mesterskap i området der han vokste opp. Kampene skal spilles i Nye Nidarøhallen.

24-åringen spilte for Trondheim-lagene Charlottenlund og Kolstad før han meldte overgang til Haslum. Deretter gikk turen til Aalborg i Danmark før han i 2017 skrev under for PSG.

Norges herrelandslag i håndball har de siste årene etablert seg som et av verdens beste. I de to siste VM-sluttspillene er det blitt sølv. Under EM i 2018 stemte det riktignok ikke like godt. Da ble Christian Berges menn nummer åtte.

(©NTB)