Pedersen innstilles som ny styreleder for Fløya på årsmøtet som er torsdag kveld.

– «TP» har tidligere spilt midtstopper for Fløya og TUIL og er daglig leder i familiebedriften Pedersen Bakeri. Han kjenner Fløya, og har både utdannelse (siviløkonom, journ.anm.) og erfaring fra drift. Han er allsidig og vi tror det er bra med ungt, nytt blod i klubben. Han kan også fotball og hele den biten der, sier Ronny Repvik, leder i valgkomiteen til iTromsø.

Fotball og familiebedrift

Pedersen er tromsdaling og spilt juniorårene i TUIL, men tok overgang til Fløya der han spilte i 2010–2012 før turen gikk videre til Finnsnes.

Som spiller tok karrieren aldri helt av, men fotballbakgrunnen kombinert med hans mangeårige lederrolle i familiebedriften, gjør at Pedersen nå tar over som styreleder i Fløya, dersom valgkomiteens innstilling følges.

– Min bakgrunn er kort fortalt at jeg er siviløkonom, og så har jeg vært med på Pedersen Bakeri som daglig leder fra 2014 og så gikk vi inn på eiersiden i Kjøkkensjefen i mars 2020 og jeg er daglig leder der også, sier Pedersen og fortsetter.

– Og bakgrunn fra fotball, så er det jo at jeg har spilt fotball selv i alle år. I TUIL, jeg er jo egentlig fra Tromsdalen, så spilte jeg 3.-divisjon og juniorfotball, så dro jeg til Fløya der jeg var i tre år og spilte under (Ronny) Repvik faktisk, som var trener der i 2010, men også under Tore Rismo som tok over. Jeg har jo spilt med mange av dem som er der nå, Tobias Schjetne og Tom-Erik Bang Kristiansen som var der inntil nylig. Søskenbarnet mitt, Steffen Skogvang Pedersen som gikk til TUIL, vi har jo spilt i lag i Fløya før han gikk dit. Så jeg spilte i Fløya 2–3 sesonger før jeg trappet ned, så jeg håper jo at ja kan tilføre litt friskt blod til klubben, sier Thomas Pedersen.

I 2013 spilte han for Nordkjosbotn, men ble hentet til Finnsnes som hadde skadeproblemer og var med å rykke opp med FIL den sesongen.

– Men så begynte jeg å stifte familie, med unger og alt det her, og trappet litt ned. Så spilte jeg for Ishavsbyen til for to sesonger siden, før jeg måtte legge opp på grunn av en skulder som gikk ut av ledd i hytt og gevær, sier den påtroppende Fløya-styrelederen.

Fra 0 til 22 millioner

29-åringen har i dag to unger, ei datter på nesten 6 og en sønn på 14 måneder.

Til tross for en travel hverdag på hjemmebane og som daglig leder for både Pedersen Bakeri og cateringfirmaet Kjøkkensjefen, en bedrifter som hver for seg omsetter for cirka 22 millioner kroner årlig.

– Jeg har jo vært med å bygge opp Pedersen Bakeri. Det er i den forbindelsen jeg har hatt mye med Repvik å gjøre. Han var regiondirektør i Rema og var med å få oss inn der i 2014. Vi var egentlig en del av Mesterbakeren, der jeg jobbet med min far, og de bakerne som er her, sier Pedersen, i det iTromsø møter han i Pedersen Bakeris lokaler på Ringvegen på Skattøra.

TILBAKE: Thomas Pedersen har kun vært spiller i fotballen tidligere, men ser frem til en ny utfordring når han nå blir styreleder i Fløya. Foto: Tobias Stein Eilertsen

Da Repvik ville få inn en leverandør med lokal tilknytning og ferskere bakst, ble det starten på Pedersen Bakeri og et fruktbart samarbeid.

– Jeg har hatt veldig god dialog med han og hatt mye å gjøre med han, så da han spurte om jeg ville bli ny styreleder i Fløya, var det ganske enkelt å takke ja. Slik jeg har blitt forespeilet det av han og Magne Jørgensen, virker det som om de har veldig mye bra på gang, sier Pedersen.

Tror støyen er over

29-åringen håper hans mange års ledererfaring vil være nyttig, til tross for hans unge alder.

– Det håper jeg vil komme godt med, sier han.

– Hva var det som ble avgjørende for at du takket ja?

– Kjennskapen til Repvik, i tillegg til at Fløya er en veldig spennende klubb og mange familiære relasjoner. Søskenbarnet mitt Steffen som jeg nevnte, vi spilte jo der i lag. Så er onkelen min, Eirik, trener for et av de yngre lagene, der det andre søskenbarnet mitt, Kåre, spiller. Så jeg kjenner mange sider av klubben, både A-lag og yngres. Jeg kjenner flere av spillerne og de som er i og rundt klubben i støtteapparatet, sier Pedersen, som også har hatt trener Gaute Bjørn Olsen i hele tre klubber: Kvaløya, Ishavsbyen og TUILs juniorlag.

RØDT: Thomas Haugan Pedersen fikk rødt kort for Ishavsbyen i en kamp mot TIL 2 i 2016. Han la opp i 2019 som spiller på grunn av en skulderskade. Foto: Anders Rossvoll

Pedersen håper man nå kan bygge stein for stein og også hente tilbake flere av spillerne som forlot for over ett års tid siden.

– Kanskje man klarer å hente tilbake noen av som gikk ut av klubben på grunn av konflikten også, sier han.

– Hva tenker du om å ta over en klubb preget av så mye uro?

– Jeg snakket med Repvik om det da jeg fikk forespørselen sist uke. jeg tror støyen har lagt seg og vi kan se fremover. Jeg synes Fløya har veldig mye spennende på gang. Jeg håper vi kan bygge et bra sportslig utvalg og få klubben oppe å gå. Det skjer spennende ting på anleggssiden med større hall og den biten der, som Magne Ripman og Thomas Braaten styrer mest med. Jeg har tidligere vært litt involvert i TUIL i kulissene, og ser frem til å jobbe med både A-laget, dame- og yngres og legge ut en god kurs for Fløya fremover, sier Pedersen.

Valgkomiteen har også innstilt Veronika Løveng-Hansen som klubbens nye nestleder.

– Hun har en del erfaring fra både Kvaløya og flere roller i kretsen. Så hun har en litt annerledes bakgrunn og komplimenterer styrets sammensetting, sier Repvik.