Chelsea-keeper var syk: - Jeg ønsket å vise kreften at den var sjanseløs mot meg

Chelsea-keeper Ann-Katrin Berger har overvunnet kreftsykdom og er klar for å kjempe mot tittelforsvarer Lyon i søndagens semifinale i mesterligaen.

 Ann-Katrin Berger er lagvenninne med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir i Chelsea. Ann-Katrin Berger er lagvenninne med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir i Chelsea. Foto: ANTHONY DIBON / BILDBYRÅN

Den tyske sisteskansen sier til The Times at fotball spilte en sentral rolle da hun hadde skjoldbruskkjertelkreft.

Berger fikk diagnosen i november 2017, men den daværende Birmingham-spilleren var tilbake på banen 61 dager senere.

– Det var en tøff tid, men jeg tror fotball hjalp meg mye. Det var bare målet mitt, jeg ønsket kun å spille fotball igjen. Jeg ønsket å vise kreften at den var sjanseløs mot meg. Så jeg levde livet mitt, og det var mine eneste tanker gjennom prosessen, sier Berger.

Søndag vokter 28-åringen buret når Maren Mjelde og Maria Thorisdottirs Chelsea møter Lyon i kvinnenes mesterligasemifinale.

Ada Hegerbergs Lyon jakter sin fjerde strake mesterligatittel. I semifinalen venter Chelsea med Maren Mjelde og Maria Thorisdottir på laget. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Drømmer om fire strake

Ada Hegerbergs lag jakter sin fjerde strake tittel i verdens gjeveste klubbturnering og er favoritt når lagene møtes til dyst i Lyon søndag.

– Champions League er det største vi kan vinne. Klubben har fem, jeg har tre. At vi kan vinne på nytt, det er en motivasjon i seg selv. Får vi fram det beste i oss igjen, så kan vi klare det nok en gang, sier Hegerberg til TV 2.

Lyon kommer rett fra en 5-0-seier over Paris Saint-Germain i serien og er stinn av selvtillit.

– Vi er fulltallige og i god form. Vi er optimistiske og positive. Det var viktig å komme til denne kampen mot Chelsea med minst mulig tvil, sier trener Reynald Pedros.

Mjelde har troen

Chelsea så lenge ut til å ryke ut mot nevnte PSG i kvartfinalen, men på overtid dukket Mjelde opp og sendte blåtrøyene videre.

I fjor røk London-laget ut i semifinalen mot Wolfsburg. Mjelde spilte også semifinale for Turbine Potsdam mot Lyon i 2012.

– I Norge, akkurat som i Storbritannia, sier vi at «alle gode ting er tre». Forhåpentligvis er det tilfellet, men det vil ikke være flaks, det vil være fordi vi er bedre enn Lyon. Det er det jeg håper vil skje, men det blir tøft, sier Mjelde til Chelseas nettsted.

Best i Europa

Lyon har vunnet mesterligaen fem ganger og vært i finalen sju ganger siden 2010. Den første triumfen kom i 2011 da Ingvild Stensland var ubenyttet reserve for franskmennene mot Turbine Potsdam i finalen.

Tittelen ble forsvart sesongen etter, mens de tre øvrige triumfene kom på rekke og rad mellom 2016 og 2018. Chelsea har på sin side aldri kommet lenger enn til semifinalen.

– Lyon er det beste laget i Europa, som de bør være når de har et budsjett som er fire ganger større enn noen andres. De har nok trofeer under beltet til å være i den posisjonen de er i. De er overveldende favoritter, sier Chelsea-manager Emma Hayes.

Returoppgjøret spilles i London neste helg.

Barcelona møter Bayern München i den andre semifinalen. Finalen spilles 18. mai i Budapest.