Tromsøs kanskje argeste konkurrent om de olympiske vinterlekene i 2018 fikk en gledelig nyhet tirsdag.

Da vedtok delstatsregjeringen i Bayern at München skal få de "nødvendige midlene" til å drive en fremgangsrik søkerkampanje.

– Vi vil ha OL til Bayern, uttalte ministerpresident Günther Beckstein ifølge NTB.

Informasjonssjef i Tromsø 2018, Roger Ingebrigtsen, sier til "Tromsø" at garantien fra delstaten viser at tyskerne mener alvor med sin søknad.

– Dette kommer ikke som noen overraskelse på oss, det er forventet, sier han.

Ifølge Ingebrigtsen vil dette ikke endre noe i Tromsøs søknad, søkerprosessen vil gå som planlagt.

– Det vi venter på nå er vår statsgaranti - for alle søkere må ha en slik. De er litt foran oss i løypa, det er alt, sier han.

Han blir ikke avskrekket av at München nå får økonomisk støtte på hjemmebane.

– De vil være en tøff konkurrent, men vi kan slå dem uansett, sier Ingebrigtsen.

München har tidligere arrangert OL, men da sommerstid. Dersom den Sør-Tyske byen nok en gang får lekene vil den være først med å arrangere både sommer- og vinterleker.

Den bayerske hovedstadens planer for OL i 2018 er å kombinere anlegg i München, Garmisch-Partenkirchen, samt Königsee. Dette vil ifølge den bayerske ministerpresidenten bidra til utviklingsmuligheter for hele Bayern.

Det er store penger som skal settes i sving for å sikre nok et tysk vinter-OL. Ifølge beregninger fra Olympiaparken i München vil bare PR-kampanjen for å få tilsagn om OL koste opp mot 240 millioner kroner.

christer.pedersen@itromso.no

IKKE SKREMT: Roger Ingebrigtsen i Tromsø 2018 sier at delstatsstøtten til München ikke påvirker Tromsøs søknad. Foto: Jon Terje Eiterå