Tromsøs beste volleyballag har hatt en tøff åpning på sesongen, og tapt to av de tre første kampene. I dag reiste de til Bergen for å måle krefter med et meget sterkt Nyborg-lag, og det endte til slutt med et fortjent tap.

BKT hang bra med i starten av det første settet, men Nyborg var foran med et par små poeng hele veien.

Midtveis i settet satte bergenserne flere kjappe poeng, og plutselig var Edgar Broks' mannskap fem poeng bak med 11-16.

Selv om BKT kjempet godt klarte de aldri å tette luka, og på stillingen 24-18 til hjemmelaget servet BKT ballen ut. Dermed vant vertene det første settet på komfortabelt vis.

Samme trend

Det andre settet fortsatte i samme spor som det første.

Ved den første tekniske timeouten var Nyborg foran med tre til 8-5, og vertene hadde stadig en luke med tre poeng.

Men så skjedde nøyaktig det samme som i det første settet. Bergenserne satte noen kvikke poeng som BKT ikke klarte å svare på, og dermed var det 16-11 til hjemmelaget ved den andre tekniske timeouten.

BKT jobbet hardt, men var aldri nærmere enn fire poeng bak. Derfor var det fortjent at vertene også hentet det andre settet med 25-19.

Slet med Hylland

I det tredje settet åpnet BKT strålende med to poeng, men da de hadde muligheten til å gå opp i en trepoengsledelse sviktet det. Kampens beste spiller, Vetle Hylland, sto for en sterk blokk slik at vertene fikk i gang poengsankingen.

Og de fem påfølgende poengene havnet også hos vertene. På stillingen 6-2 så Edgar Broks seg nødt til å ta en timeout. Det hjalp imidlertid ikke all verdens, og Nyborg gikk til den første tekniske timeouten med 8-3-ledelse.

Nyborg fortsatte å holde gjestene på armlengdes avstand, og ledet med 16-10 da lagene tok den andre tekniske timeouten. Til slutt vant vertene det tredje, og siste settet, ganske greit med 25-17.

Dermed endte helgens første kamp uten poeng for BKT. I morgen reiser de videre for å spille mot Førde i Sogn og Fjordane. Kristoffer Østvik satte flest poeng for BKT med sine sju, mens Vetle Hylland endte på bunnsolide 23 poeng for Nyborg.