Everton-spilleren scoret begge målene da Island for alvor tente VM-håpet med 2-0-seier over Ukraina i VM-kvalifiseringen tirsdag.

Med seieren klatret islendingene opp på annenplass på tabellen i gruppe I. Kun målforskjellen skiller opp til ledende Kroatia når to kamper gjenstår.

Ukraina og Tyrkia på plassene bak er samtidig kun to poeng bak Sigurdsson og hans lagkamerater. Islendingene, som ble store publikumsfavoritter under EM-sluttspillet i Portugal i fjor sommer, står dermed foran to nervepirrende kamper i avslutningen av kvalifiseringen.

Bortekamp mot Tyrkia og hjemmekamp mot fortapte Kosovo er oppgavene som venter. Kun gruppevinneren går direkte til VM-sluttspillet i Russland neste sommer.

– Burde vært annullert

Tirsdag satte islendingene fyr på egne fans ved å ta ledelsen to minutter ut i annen omgang. Premier League-profilen Sigurdsson var våkent framme da ballen ble liggende fri i feltet etter en tøff duell mellom en lagkamerat og Ukrainas keeper Andrij Pjatov.

Scoringen var av det enkle slaget, men burde sannsynligvis vært annullert for angrep på keeper av den skotske dommer William Collum. Eurosport-ekspertene Thomas Myhre og Bengt Eriksen var ikke i tvil om at målet burde vært underkjent.

Midtveis i omgangen doblet Sigurdsson ledelsen etter en fin islandsk kontring rullet opp på høyresiden. Ballen gikk i mål via stolpen.

Gruppeleder Kroatia røk på sin side 0–1 for Tyrkia tirsdag. Besiktas-spiller Cenk Tosun ble matchvinner for hjemmelaget i Istanbul med sin scoring ti minutter før slutt.

Valon Berisha spilte hele kampen da Kosovo røk 0–1 for Finland tirsdag. Brøndby-spiller Teemu Pukki ble matchvinner.

Spania lekte seg til seier

Spania har en fot i neste års fotball-VM etter å ha lekt seg til 8-0-seier mot lille Liechtenstein.

Kun tre minutter var spilt da Sergio Ramos satte inn den første av i alt åtte mål på Rheinpark Stadion i Liechtenstein.

Spania var ubeseiret i kvalifiseringen før kampen, mens hjemmelaget hadde tapt samtlige sju kamper. Álvaro Morata og Isco sørget for at Spania ledet 3–0 etter et drøyt kvarter, mens David Silva satte inn 4–0 på et frispark fem minutter før pause.

Isco og Spania fikk lett match mot svake Liechtenstein på bortebane. Foto: Gian Ehrenzeller / TT / NTB Scanpix

Iago Aspas satte inn det femte fem minutter etter pause. Tre minutter senere satte Morata inn sitt andre og spanjolenes sjette. Etter 63 minutter ble også Aspas tomålsscorer da han sto bak baklengsmål nummer sju for Liechtenstein. Nummer åtte, og kampens siste mål, var et selvmål av en uheldig Maximilian Göppel.

Med seieren er Spania sikret minst omspill om VM-billetten, men mye tyder på at laget styrer mot gruppeseier. Spania topper i øyeblikket gruppe G med 22 poeng, tre poeng foran Italia som tirsdag slo Israel 1–0 hjemme på Mapei Stadium.

Italias mål ble scoret av Lazio-spilleren Ciro Immobile etter 53 minutters spill.

Spania har igjen Albania hjemme, før kvalifiseringen avsluttes borte mot Israel. Italia på sin side har igjen Makedonia hjemme og Albania borte.

I den siste kampen i gruppe G tirsdag spilte Makedonia og Albania uavgjort 1–1.

Albania ligger på tredjeplass i gruppa, med 13 poeng. Israel på fjerde har ni poeng, mens Makedonia og Liechtenstein ligger på de to siste plassene med henholdsvis sju og null poeng.

Sen spurt berget Wales

Sene scoringer av Hal Robson-Kanu og Aaron Ramsey ga Wales en uhyre viktig 2-0-seier over Moldova.

Seieren betyr at waliserne klatret forbi Irland til annenplass i gruppe D når to kamper gjenstår å spille. Irene røk på sin side 1–0 for gruppeleder Kroatia etter scoring av den tidligere Premier League-profilen Aleksandar Kolarov.

Hal Robson-Kanu har akkurat sendt Wales foran mot Moldova. Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805

Med til historien hører det også at serberne spilte halve annen omgang med ti mann etter at Nikola Maksimovic ble utvist. Likevel holdt laget unna og dro seieren i land.

Dermed har Serbia VM-billetten halvveis i lomma foran de to avsluttende gruppekampene mot Østerrike og Georgia. Én seier der er nok til å kunne bestille flybillettene til sluttspillet i Russland neste sommer.

Kampen om annenplassen, som kan gi omspill, ser ut til å stå mellom Wales og Irland. Waliserne er i førersetet etter tirsdagens seier, men Irland følger kun poenget bak. I siste kamp i kvalifiseringen møtes lagene.

Kun de åtte beste toerlagene i den europeiske VM-kvalifiseringen får spille omspill om fire VM-plasser.