Ifølge Red Bull-rådgiveren ville Hamilton aldri ha klart å få en så god kvalifiseringstid, bedre enn hans egen Max Verstappen (23), om det ikke hadde vært for dragsuget fra Bottas (som bare fikk tiende beste kvalifiseringstid).

– Mercedes har kommet seg bra og jobbet virkelig hardt, sier Marko til tyske Sky, gjengitt at Motorsport-Total.com.

Han legger til et «men»:

– Det må settes i perspektiv. Bottas ofret sin runde, og hjalp Hamilton til å få en god tid i dragsuget. Det betyr at han tjente fire-fem tideler i sektor tre, hevder Red Bull-Marko.

Mercedes-sjefen Toto Wolff avviser ifølge tyske Sky påstanden fra Helmut Marko:

– Vi ofret ikke Valtteri! Vi har en regel om at de veksler bane for bane, og det var Lewis som fikk velge å kjøre foran.

Senere sa han, ifølge Motorsport-Total.com:

– For noen år siden, da de to begynte å kjøre sammen på laget, kastet vi kron og mynt om hvem som skulle velge først. Siden det har de alltid vekslet på det.

Treningen fredag var en katastrofe for Mercedes, og Lewis Hamilton så ut til å kunne tape mye i VM-sammendraget. Men natt til lørdag «tryllet» det tyske teamet fram en bil som altså var god nok til 2. plass i kvalifiseringen for Hamilton. Men Bottas har altså bare spor 10 i starten.

– Vi har nå alle muligheter. Vi er med. Det er viktig.

Mercedes’ene har slitt med de mange krappe svingene i Baku, som er en gatebane. Men de fant altså oppsett på bilen som fungerte lørdag.

Max Verstappen leder VM med 105 poeng mot Lewis Hamiltons 101. Disse to har vært i en klasse for seg til nå denne sesongen. Red Bull-fører Verstappen har tredje beste startspor søndag, altså én plass dårligere enn Hamilton. Charles Leclerc fra Ferrari har – som sist i Monaco – beste startposisjon (men i Monaco kom han aldri til start i løpet).

– Vi hadde selvfølgelig ikke ventet en så god plassering. Det er et enormt resultat med tanke på de problemene vi har hatt. Det har vært så vanskelig fram til nå. Teamet har jobbet veldig godt både gjennom natten fra fredag til lørdag og mellom slagene lørdag, sier Lewis Hamilton ifølge tyske Sky.

– Nå håper jeg bare at vi kan holde farten også i selve løpet.

Her er startrekkefølge søndag:

 1. Charles Leclerc, Ferrari.

 2. Lewis Hamilton, Mercedes.

 3. Max Verstappen, Red Bull.

 4. Pierre Gasly, AlphaTauri.

 5. Carlos Sainz, Ferrari.

 6. Sergio Pérez, Red Bull.

 7. Yuki Tsunoda, AlphaTauri.

 8. Fernando Alonso, Alpine.

 9. Lando Norris, McLaren.

 10. Valtteri Bottas, Mercedes.

 11. Sebastian Vettel, Aston Martin.

 12. Esteban Ocon, Alpine.

 13. Daniel Ricciardo, McLaren.

 14. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo.

 15. George Russell, Williams.

 16. Nicholas Latifi, Williams.

 17. Mick Schumacher, Haas.

 18. Nikita Mazepin, Haas.

 19. Lance Stroll, Aston Martin.

 20. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo.