Denne gangen er det ikke bare anklager om juks, men fordi 20-åringen har gått til angrep på influenserne Alexandra (28) og Andrea Botez (21).

Søstrene er kjent for å streame og spille sjakk. De har over en million abonnenter på YouTube og er populære både på Twitch og TikTok. Nå får de kritikk av Niemann fordi de promoterer pokerspill.

– Jeg tror at så snart du får en million abonnenter er da du bør begynne å promotere gambling, poker, og tjene penger på det. Jeg tror det er en veldig ansvarlig ting å gjøre med merkevaren din, sa Niemann sarkastisk i en video hvor han reagerte på uttalelser til de to søstrene.

På klippet Niemann reagerte på, diskuterte Botez-søstrene blant annet ansvaret de har overfor sine merkevarer. Eldstesøster Alexandra Botez har figurert i og promotert pokerturneringer på sine sosiale medier.

Niemann antyder at de har et stort ansvar med tanke på deres yngre følgerskare.

– Det er å hjelpe folk med å bli avhengig av gambling, sa 20-åringen tydelig oppgitt videre.

Kommentarene har fått storesøster Alexandra Botez til å reagere.

– Tydelig drama-agn. Poker er den eneste formen for gambling som kan betraktes som en sport. Jeg har aldri gjort noe annet gamblinginnhold, og mindreårige kan ikke spille poker lovlig, skrev hun som et svar på Twitter.

I sommer kunne man se Magnus Carlsen spiller poker med Alexandra Botez:

Dette er bare siste akt av Niemann-dramaet som har utspilt seg etter han begravde stridsøksen med Magnus Carlsen.

– Det virker som at han har sittet stille i båten i ett år og nå kan uttale seg. Da tar han veldig mange ting på en gang, sier sjakkekspert- og trener Sheila Barth Stanford til VG.

Det har nå gått over ett år siden juksedebatten startet etter det berømte partiet under Sinquefield Cup, hvor Magnus Carlsen kom med de første antydningene om juks fra Hans Niemann.

Det ble et år hvor amerikaneren knapt uttalte seg offentlig, til tross for at han var aktiv over sjakkbrettet.

Nå har pipen fått en annen lyd.

For Niemann har vært alt annet en kryptisk og taus etter at Carlsen i sommer uttalte at han er åpen for å spille mot amerikaneren igjen, og deler av bråket mellom de to tilsynelatende ble lagt dødt.

På svært kort tid har 20-åringen også rukket å havnet i en rekke opphetede diskusjoner med stor offentlig oppmerksomhet.

Blant annet med Vladimir Kramnik (48), som indirekte antydet juks fra Niemann. Så i et intervju med den britiske talkshow-verten Piers Morgen, hvor amerikaneren ble kraftig «grillet».

– Det er nesten som han aktivt søker en «redemption» i sjakkmiljøet, tror Stanford.

Ekspert Stanford mener Niemann har et poeng i saken med Botez-søstrene, men mistenker at han gjør alt for å få oppmerksomhet på andre ting.

– Han føler kanskje at de har sluppet unna mens han har blir tatt. Han fremstår litt bitter.

Husker du hvorfor det ble bråk?