Situasjonen det dreier seg om var et annullert mål etter en drøy halvtime av Luis Diaz. Mohamed Salah spilte colombianeren igjennom, og han sendte Liverpool i ledelsen med ti mann.

Assistentdommeren var kjapt oppe med flagget og scoringen ble annullert for offside. Det viser det seg at det ikke var.

– Målet til Luis Diaz ble annullert for offside av dommerteamet på banen. Dette var en klar og åpenbar faktafeil og skulle ha resultert i at målet ble godkjent gjennom VAR, men VAR mislyktes, skriver dommerforeningen i en uttalelse.

– Vi vil ikke få poeng for det, det hjelper ikke. Ingen forventer 100 prosent riktige avgjørelser, men vi trodde at VAR skulle gjøre ting enklere. Det endret momentumet i kampen, sier Jürgen Klopp på pressekonferansen etter kampen.

TV-bildene manglet streker, og sjekken var over etter veldig kort tid.

– Jeg reagerte på det da det skjedde. VAR-sjekken gikk altfor raskt. Noe var åpenbart feil. Det er helt utrolig. Det er en stygg feil, sier Sky Sports-ekspert Gary Neville om uttalelsen til PGMOL.

BLE ANNULLERT: Luis Diaz scorer, men målet blir ikke stående. Foto: PETER CZIBORRA / Reuters / NTB

Ifølge Dale Johnson, VAR-ekspert for ESPN, er den menneskelige feilen at VAR-rommet trodde dommeren på banen hadde dømt mål.

«VAR, Darren England, sjekket offsiden og trodde avgjørelsen på banen var «mål». Siden det var åpenbart at Diaz var «onside», gikk det fort og dommeren meldte «sjekk over» til dommeren», skriver Johnson – og forteller at dommeren da vil oppfatte at avgjørelsen på banen var riktig.

Med andre ord: Ifølge Johnson, regnet som en av dem med best kilder i dommermiljøet, handler «den store menneskelige feilen» om en stor misforståelse, at VAR-dommeren trodde det var tatt en riktig avgjørelse på banen. Da Tottenham satte i gang kampen igjen, var det for sent å endre tilbake.

  • Se situasjonen i videovinduet øverst!

– Når vi ser situasjonen så ser vi at det ikke er offside. De tegnet linjene feil. Det er tøft å takle, sier Klopp til Sky Sports.

– Noen viser meg bildet i pausen. Jeg trengte ikke linjer. Det skal ikke skje, men det skjedde, sier Klopp til Viaplay.

Og Liverpool-sjefen er ikke den eneste som reagerer på VAR-avgjørelsen.

– Her skylder de oss streker. Med mindre banemesteren er dritings når han lagde de strekene, og da ser det ut som Romero opphever offsiden, sa Helland i Viaplays studio i pausen.

– 95 prosent er enige med meg om at det ser ut som det er onside.

Den tidligere Liverpool-spilleren Jamie Carragher gikk enda lenger.

– Når det tar så lang tid å få svar fra dommerforeningen så vet man at de har «driti» seg ut, skriver fotballeksperten på X.

bein Sports har lagt opp egne streker i sin sending, som viser at scoringen skulle vært godkjent. Det er viktig å presisere at disse strekene ikke er sjekket og godkjent av Premier League.

Kampen ble preget av to røde kort. Det startet etter 25 minutter da Liverpools Curtis Jones taklet Yves Bissouma.

Taklingen traff først ball, så traff han ankelen til Bissouma med strak fot. Simon Hooper ga først et gult kort, men etter en kjapp titt på skjermen endret han det til et rødt kort.

– Det er fascinerende at han klager på det gule. Han er uheldig, men reglene er enkle. Han utsetter motstander for fare. Soleklart rødt kort, var dommen til Pål André Helland i Viaplay-studio.

Ikke nok med det, for etter 70 minutter så pådro Diogo Jota seg to kjappe gule kort. Dermed måtte spille de siste 20 minuttene pluss tillegg med ni mann.

I det siste sekundet fikk de belønning for strevet. Pedro Porro slo et innlegg langs bakken fra høyre, og der kom Joel Matip og satte ballen i eget nett. Liverpools ubeseirede rekke på 17 kamper var med det over.

– Det er en stor seier for oss. Når man vinner på den måten så bygger det tro og selvtillit, sier Tottenham-trener Ange Postecoglu til Sky Sports.

Med én mann mer tok Spurs ledelsen etter et vakkert angrep. Maddison spilte fri Richarlison til venstre, som trillet ballen videre til Son Heung-min som enkelt satt inn 1–0.

Like før pause utlignet Liverpool. Dominik Szoboszlai slo et innlegg fra høyre som traff pannebrasken til Virgil van Dijk. Han headet ned til landsmann Cody Gakpo som tverrvendte inne i feltet og banket inn utligningen.

I avslutningen skadet Gakpo seg, og i pausen måtte nederlenderen kaste inn håndkleet. Inn kom Diogo Jota, men han fikk ikke mange minuttene på banen.

Dette var Liverpools fjerde røde kort så langt i ligaen. Både Alexis Mac Allister (hjemme mot Bournemouth) og Virgil van Dijk (borte mot Newcastle) har blitt utvist tidligere. Da vant Liverpool begge oppgjørene.

Seieren gjør at Tottenham klatrer forbi Liverpool og opp på annenplass.

Spurs er sammen med erkerival Arsenal det eneste laget som er ubeseiret denne sesongen.