Elden advokatfirma skriver om engasjementet med Gjert Ingebrigtsen i en pressemelding lørdag.

– Friidrettsforbundet er på bærtur. Det er mange familiekonflikter i Norge, uten at store monopolistiske forbund kan eller skal ta stilling til dem ut fra hvem som legger igjen mest penger i forbundet, sier advokat John Christian Elden.

Elden opplyser videre at de har sendt et brev til Norges Friidrettsforbund, hvor de vil ta initiativ til en prosess gjennom samtaler slik at dette kan løse seg i minnelighet.

– Voksne menn skal ikke kunne trasse seg til en utestengelse av andre seriøse utøvere eller trenere, sier også Elden i pressemeldingen.

Anne Farseth, president i Norges Friidrettsforbund, forteller at de vil delta i et møte med Elden.

– Vi har i kveld mottatt e-post fra advokatfirma Elden med ønske om et møte. NFIF vil delta i et møte, og vil komme tilbake til advokat Elden om tidspunkt, skriver Farseth i en melding til VG.

Torsdag ga Friidrettsforbundet (NFIF) beskjed om at Gjert Ingebrigtsen, som trener Narve Gilje Nordås, ikke får trenerakkreditering til VM innendørs i Glasgow i mars og EM utendørs i Roma i juni neste år. Nordås tok VM-bronse på 1500 meter i sommer.

SKUFFET: Gjert Ingebrigsten reagerte sterkt på NFIFs uttalelser i forbindelse med at han ikke fikk trenerakkreditering. Foto: Geir Olsen / NTB

– Det er blitt gitt uttrykk for at det skaper utrygghet å ha Gjert til stede. Det ligger i sakens natur at det har sammenheng med den familiære saken, sa Erlend Slokvik, sportssjef i NFIF.

NFIF skrev at «sentralt i begrunnelsen ligger trygge rammer med utøvere i sentrum. Noe vi vurderer ikke er mulig slik situasjonen har vært over tid og er mellom Gjert og brødrene Ingebrigtsen».

– Jeg synes det er svært spesielt av NFIF å uttale seg på denne måten. Jeg blir svært lei meg og skuffet over at det lages slike karakteristikker om meg. Vanskelig å forsvare seg mot. Jeg må bare ha litt tid på å fordøye dette, sa Gjert Ingebrigtsen til VG.