Onsdag uttalte nemlig landslagssjef Ståle Solbakken at stjernespissen Erling Braut Haaland skulle stå over onsdagens spilløkt, mens han skulle delta for fullt fra og med torsdag.

– Da kommer han til å starte på det laget som skal spille på lørdag, sa Solbakken onsdag.

Da venter Skottland i det som potensielt kan være helt avgjørende for om Norge klarer å kvalifisere seg til neste års EM. Etter tap mot Spania og uavgjort i Georgia, har Norge kniven på strupen i gruppe A.

På pressekonferansen torsdag fikk Solbakken spørsmål om hvorvidt laget til lørdag er klart.

– Laget er så å si klart, sier Solbakken.

Ifølge VGs opplysninger var det følgende elleve som spilte sammen på «Haaland-laget» torsdag ettermiddag:

4–3–3: Ørjan Håskjold Nyland – Julian Ryerson, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Alexander Sørloth, Erling Braut Haaland, Ola Solbakken

Solbakken svarte slik da VG spøkte med om det kunne være «Forræder»-aktuelle Frode Grodås som kunne være kilden til lekkasjene:

Dersom det er laget som starter på lørdag betyr det at Solbakken velger å fortsette med midtbanetrioen som fikk mye ros mot Spania og Georgia. Spesielt Benfica-spiller Fredrik Aursnes blir trukket frem som en som fikk sitt store gjennombrudd sist.

Det betyr i så fall at Premier League-klare Sander Berge, som rykket opp med Sheffield United denne sesongen, ikke starter.

I 0–3-tapet mot Spania fikk Sander Berge 74 minutter i en uvant høyre kantrolle, før han ble plassert på benken fra start i den påfølgende kampen mot Georgia.

I PRAT: Ståle Solbakken i snakk med Erling Braut Haaland og Sander Berge på torsdagens trening. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

På torsdagens pressekonferanse sa Ståle Solbakken seg enig i at midtstopper- og venstrekantplassen er blant posisjonene hvor det er jevnest kamp om plassen.

Kantalternativet Mohamed Elyounoussi tok det litt med ro på torsdagens trening, men er forventet å være hundre prosent og spilleklar i god tid før lørdagens kamp.

Samtidig kan det virke som at Vålerenga-stopper Stefan Strandberg får muligheten foran Mainz-stopper Andreas Hanche-Olsen, som ødela gulldrømmen for landslagskollegaen Julian Ryerson nylig: