Ødegård er gjest i den nyeste episoden av «RB-sporten». 18-åringen spilte på guttelaget til Ekko/Aureosen for halvannet år siden. Nå er han tatt opp i A-stallen til MFK og spiller fast på G19-landslaget. Unggutten har 7 A-kamper for Molde og 7 aldersbestemte landskamper for Norge.

– Det har vært veldig lærerikt og spennende. Å bli tatt opp i en A-lagstropp er noe helt annet enn å være på et akademilag. Treningene er på så høyt nivå, jeg kan lære av Magnus (Eikrem) eller Sivert (Mannsverk). Alt er så profesjonelt og det har ikke jeg vært vant til, så det har rett og slett vært kult, sier unggutten fra Hollingen i Aukra.

foto
Kometkarriere: Niklas Ødegård sammen med hovedtrener Erling Moe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Takket nei til MFK og NFF

Han forteller om den første henvendelsen han fikk fra MFK som 14-åring. Da takken han nei til å bli med på trening med klubbens G16-lag.

– Jeg var ikke så interessert, jeg koste meg fortsatt i Ekko, sier Ødegård.

Etterpå sa han også nei til å gå fra kretslag til sonelag.

– Jeg følte at det ble for seriøst, og ville bare ha det gøy med kompisene i Ekko/Aureosen, forteller Ødegård, som derimot var rask til å svare ja da han seinere ble innkalt til sin første landslagssamling.

Karrieren tok en ny retning da Niklas Ødegård begynte på idrettslinja ved Romsdal videregående skole for snart to år siden. Han avslører hvem som har en stor del av æren for at han til slutt prøvde seg i MFK og plutselig ble profesjonell fotballspiller. Du får også vite hvilken trener han takker for utviklinga og tilliten han fikk gjennom oppveksten i moderklubben.

I podkasten forteller Ødegård hvordan det oppleves å komme inn blant profilene i den hellige MFK-garderoben som fersk junior. Og hva man absolutt ikke bør gjøre hvis man ikke vil risikere kjeft fra klubbens legendariske materialforvalter Tore Monsen.

Ødegård snakker også om cupen, eliteserien, europakvalifiseringa og landslagssamlingene som kommer utover i sesongen.

Vinn gratis tur til Hamar!

Episoden inneholder også en enkel quiz med et subjektivt og ledende spørsmål som kun har ett riktig svar. Lyttere som sender inn korrekt løsning til pernille.huseby@r-b.no er med i trekninga om gratis reise og billett til bortekampen mot Hamkam neste søndag. Konkurransen oppstår etter at redaktør Ole Bjørner Welde spontant kjøper de tre siste plassene som kreves for at Tornekrattets busstur skal gjennomføres.

I tillegg til Niklas Ødegård består panelet av Welde, Huseby og Trond Hustad. Du kan høre «RB-sporten» der du vanligvis hører podkast. Episoden kan også spilles av i vinduet i denne saken.