Resultatet er sesongbeste med klar margin. Tande gjorde svev på 130,5 og 138,5 meter i storbakken i Klingenthal. Han holdt 11.-plassen midtveis i rennet.

Kongsberg-mannen hadde to 22.-plasser fra åpningshelgen i Ruka som toppnotering i vinter.

Karl Geiger gjorde som dagen før og sørget for tysk hjemmeseier. Han slo sveitseren Gregor Deschwanden med 4,3 poeng.

Ingen i det norske laget har vært i nærheten av verdenscuppallen etter seks renn. Det beste resultatet sto Marius Lindvik for med 6.-plassen på Lillehammer.

Granerud-trøbbel

Halvor Egner Granerud var en vinnermaskin forrige sesong, men sliter med å følge opp suksessen. Søndag ble det bare 13.-plass etter hopp på 130,5 og 139 meter.

– Jeg treffer ganske bra på timing og satsbevegelse, men det er ikke helt god harmoni mellom kropp og ski over kulen. Bra, men det krangler litt fortsatt, sa Granerud til Viaplay i avbrekket mellom omgangene.

Dette er Graneruds serie så langt: 16-10-15-17-16-13.

Lindvik var best av de norske som nummer ti etter første omgang. Han falt deretter ned til 18.-plass, mens Johann Forfang ble nummer 15.

Bakkerekord

Finaleomgangen gikk uten Kristoffer Sundal (124 meter) og Fredrik Villumstad (113,5).

Klingenthal-publikummet så både Deschwanden og hjemmehåpet Andreas Wellinger slå bakkerekorden i andre omgang. Begge tok seg ned til 146,5 meter.

Verdenscupen fortsetter med to nye renn i Engelberg i Sveits kommende helg. Deretter står den tysk-østerrikske hoppuka for tur (28. desember til 6. januar).