Det bekrefter den tidligere landslagsmålvakten selv på Instagram.

– Det var ingen enkel avgjørelse å ta og muligens ikke det jeg ønsket, men etter to utfordrende og vanskelige år, tror jeg avgjørelsen om å legge opp er den riktige, skriver han selv.

For halvannen måned siden bekreftet hans siste klubb, Hertha Berlin, at en langvarig arbeidstvist mellom klubben og nordmannen var løst.

Ifølge tyske Bild skal Jarstein ha blitt tilbudt over 400.000 euro i erstatning. Det tilsvarer nesten 5 millioner kroner.

Det var i fjor at målvakten varslet søksmål da den tyske hovedstadsklubben sa opp avtalen hans et snaut år før den utløp 30. juni i år.

Nordmannen ble suspendert av klubben etter en krangel med keepertreneren, og deretter ble det besluttet å avslutte kontrakten. Jarstein mener at han ikke fikk noen rimelig begrunnelse.

Dette førte til at han valgte å gå rettens vei for å få økonomisk kompensasjon. Saken har vært utsatt flere ganger, men i høst møttes partene i retten.

I tillegg til å ha spilt 72 landskamper for Norge har Jarstein en fortid i klubbene Odd, Rosenborg, Viking og nevnte Hertha Berlin.