Mandag ble nominasjonene til den svenske idrettsgallaen offentliggjort. Selv om de svenske langrennsløperne satte medaljerekord i VM i Planica, endte de opp uten én eneste nominasjon.

Det får den svenske landslagssjefen Anders Byström til å reagere.

– Vi ble opprørte. Det er jo ikke verdens største greie, men jeg synes det er rart. Hva mer kan vi gjøre? Vi setter rekord med 12 medaljer, men får ingen nominasjoner, sier Byström til Viaplay Vinter Podcast.

Saken er omtalt av blant annet den svenske avisen Expressen.

KRITISK: Anders Byström forstår lite av at de vrakes til den svenske idrettsgallaen. Foto: Mickan Palmqvist/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Tidligere landslagsløper Anna Karin Strömstedt er programleder i podkasten. Heller ikke hun forstår stort av vrakingen.

Strömstedt peker på Jonna Sundling, Ebba Andersson og Frida Karlssons prestasjoner forrige sesong:

  • Sundling tok to VM-gull (sprint og sprintstafett) og fire verdenscupseirer.

  • Andersson tok to VM-gull (skiathlon og 30 km) og fire verdenscupseirer.

  • Karlsson tok to VM-sølv (skiathlon og 10 km), vant Tour de Ski sammenlagt og til sammen fem verdenscupseirer.

– At ingen av dem er nominert, er veldig spesielt. Særlig etter det fantastiske mesterskapet. Ingen ledere heller, det er litt trist, sier Strömstedt.

Byström spør seg selv hva annet de kunne gjort.

– Hva skjer dersom vi bare tar ti medaljer neste VM? Ja, da har vi virkelig ikke sjans. Det er rart. Jeg har ikke fått noen begrunnelse, så jeg vet ikke hvordan juryen tenker, sier Byström.

STJERNE: Jonna Sundling tok to gull under VM, men er heller ikke blant de nominerte. Foto: Henrik Montgomery/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Idrettsgallaen arrangeres på Friends Arena 22. januar. Det svenske langrennslandslaget kommer ikke til å dra dit.

– Vi er midt i sesongen, så det pleier å være vanskelig å få dratt dit. Nå som ikke noen er nominert, er det ikke aktuelt. Kanskje noen fra forbundet drar, men ingen fra landslaget, sier Byström.

Svenskene åpner sesongen i Gällivare denne helgen. Deretter sesongåpner verdenscupen i finske Ruka den siste helgen i november.

Fikk du med deg denne?