Ørjan Håskjold Nyland ble valgt mellom stengene i kampen mot Slovenia, til tross for at han ikke har spilt siden forrige landskamp i juni. Det ble avgjørende i det norske 1–2-tapet, som kom etter en svak involvering fra Norges sisteskanse.

Dermed fikk VGTV-ekspert og Rosenborg-trener Kjetil Rekdal rett i sin spådom før kampen.

– Jeg har ingenting imot Nyland, en god keeper, absolutt. Men jeg synes det er merkelig at et norsk landslag skal spille med en klubbløs spiller når du har Sten Grytebust og André Hansen som har gjort det bra og spiller kamper hver helg, sier Rekdal.

Konfrontert med Rekdals uttalelser etter kamp, kom landslagssjef Ståle Solbakken med en lengre og noe kryptisk utledning.

– Jeg skiller mellom to typer kolleger. Dette har ikke noe med Rekdal å gjøre, men jeg skiller mellom to typer kolleger. Det er de som analyserer med et kaldt hode og unner andre gode ting, og gleder seg over at andre gjør det godt, og som kan glede seg over at andre gjør gode prestasjoner. Så har du én type som sover dårlig om natten om andre gjør det bra eller er i en situasjon eller posisjon som vedkommende kan få suksess i, sier han på TV 2s spørsmål – og lar det henge i luften.

Solbakken beskriver at annetvalget André Hansen har vært meget profesjonell både før, under og etter kampen mot Slovenia.

På pressekonferansen ble han så videre spurt om Rekdals kritikk.

– Hva synes du om at Kjetil stadig melder seg på med negative overskrifter som stjeler fokus så fort det går dårlig, spør TV 2.

– Jeg vet ikke om han gjør det. Jeg vet ikke hvor han har sagt det.

– VGTV.

– VGTV. Hvis han jobber som ekspert, så er det hans oppgave å analysere det. Så kan man være uenig eller enig i vedkommende meninger og utbrudd og det ene med det andre, men det lever vi fint med. Vi skal ikke bruke så mye som en halv kalori på det, sier Solbakken.

– Bare så det ikke blir noen misforståelse. Når jeg spør deg om Kjetil, så sier du dette med at noen ikke unner andre suksess, mens noen gjør det. Du sier at du ikke sikter til ham, men du svarer det på spørsmål om ham.

– Jeg svarer dette på generelt grunnlag. Noen ganger sitter vi her og så refererer man til noe som noen har sagt, skrevet eller gjort. Du vet hvilke typer jobb som ligger bak og hva som ligger foran. Da er det veldig lett å skille på dem som har en åpenhjertelig og ærlig mening med tanke på det at man vil kollegaene sine i yrket det beste, og så har man de som har vondt «i røven», som vi sier i Danmark.

– Opplever du at Kjetil har vondt i «røven»?

– Det må du spørre ham om. Det må du ikke spørre meg om.

På spørsmål fra VG om Rekdal føler seg truffet, svarer han:

– Alle som kjenner meg, vet at jeg er patriot nummer én i Norge på sport. Jeg er opptatt av landslaget, ønsker dem suksess, jeg er opptatt av norsk fotball og at norsk fotball skal være bra, sier Rekdal.