En målløs uavgjortkamp, to tap og kun én scoring er den stusslige fasiten etter tre gruppespillskamper mot Tunisia, Frankrike og Australia. Forventningene var store, men Danmark endte opp med å levere sitt dårligste VM.

– Det er uverdig. På den andre siden var det kanskje heller ikke ufortjent. Det er uverdig, fordi vi skal vise oss fra en bedre side , sier Danmarks midtbanespiller Pierre-Emile Højbjerg til den danske kanalen DR.

– Ble dere tynget av presset?

– Selvfølgelig, når det er press på oss, så stiller motstanderen seg annerledes opp. Det skal man kunne omgjøre til noe positivt, og det taklet vi ikke, svarte Tottenham-spilleren.

– Det at vi ikke går videre fra denne gruppen er en kjempefiasko, sa forsvarsspiller Joachim Andersen (26) til samme kanal.

En banestormer avbrøt kampen mellom Tunisia og Frankrike – og vartet opp med denne manøveren:

Også i onsdagens kamp var det enorme kontraster fra folkefesten under fjorårets kamper i Parken. Atmosfæren i den danske svingen og på arenaen generelt var omtrent like død som de første 45 minuttene på banen.

Så stille var det at man fra tribuneplass kunne høre hva spillerne sa nede på banen ved flere anledninger. Etter en energiløs og blodfattig førsteomgang var det en kamp 25 kilometer unna som satte fyr på gruppen.

«Mareridt», fiasko – dansk presse sparer ikke på kruttet etter exiten:

Uavgjortresultatet på Al Janoub betydde at Australia var videre som nummer to, men da Wahbi Khazri sendte Tunisia føringen mot Frankrike på Education City Stadium, var det nordafrikanerne som var foran.

Det varte imidlertid ikke lenge. Danmark-trener Kasper Hjulmand tok grep og kastet innpå Mikkel Damsgaard og Kasper Dolberg i et dobbeltbytte, men isteden smalt det i andre enden.

Australia kontret og Matthew Leckie lurte Andreas Christensen både én og to ganger, før han satte ballen helt nede ved stolperoten.

Mens samtlige Australia-spillere stormet, inkludert innbyttere, stormet ned til hjørneflagget i en ellevill feiring, tuslet danskene slukkøret tilbake til midtbanen med blikket godt festet i bakken.

Mens en skadet Simon Kjær aldri kom på banen, forsøkte Hjulmand blant annet å kaste innpå den fysiske spissen Andreas Cornelius, men til ingen nytte.

Kun da den algeriske dommeren Mustapha Ghorbal litt overivrig pekte på straffemerket etter at Kasper Dolberg hadde fått seg en vinge, hadde de noen hundre danskene grunn til å lette «røven» fra setet.

Håpet ble imidlertid raskt knuste da assistentdommeren hevet flagget og signaliserte for offside sekundet etter. Danmark forsøkte seg på en sluttspurt, men det så i beste fall halvhjertet ut.

I sitt sjette VM-sluttspill ble det dermed farvel allerede i gruppespillet for andre gang for danskenes del. Første gang var mot Nederland, Kamerun og Japan i 2010.

– En enorm skuffelse. En veldig bitter følelse, sa Christian Eriksen til DR etter kampen.

– Det er pinlig på alle mulige måter. Jeg så ingen som kjempet. Jeg synes det var skrekkelig, sa tidligere fotballspiller og nå fotballekspert i DR, Francis Dickoh.

Danmark har blitt rost for sitt spill og hvordan det har lyst av spilleglede i laget de siste årene. Landslagssjef Kasper Hjulmand ville ikke svare på hvorfor gleden tilsynelatende uteble i VM.

– Jeg har ingen god analyse. Det kan jeg ikke svare på. Jeg er bare skuffet og frustrert nå, sa Hjulmand.

Australia blir på sin side nummer to i gruppen og skal møte vinneren i gruppen til Polen, Argentina, Saudi-Arabia og Mexico.

Det er kun andre gang Australia tar seg videre fra et VM-gruppespill. Forrige gang var i 2006, hvor de tapte 0–1 for verdensmester Italia i åttedelsfinalen.

Etter kampen spilte arrangøren «Waltzing Matilda» på anlegget – til stor glede for både den gule svingen og spillerne på matten.