Arild Hausberg sier i en pressemelding at han snakket med Jansen i forbindelse med turbulensen i Tromsø 2018 tidliger i år. Ordføreren spurte da Jansen om han hadde tid nok til å gjøre jobben som styreleder for Tromsø 2018 på en skikkelig måte.

Naturlig milepæl

- Jansen svarte positivt bekreftende på det, men understreket da at prosjektet Tromsø 2018 var viktigere enn hans person. Jeg understreket da at det var naturlig at han fortsatte til statsgarantien var på plass, men at statsgarantien også utgjorde en naturlig milepæl hvor spørsmålet om styreleder måtte diskuteres på nytt. Etter den tid har det ikke vært diskutert mellom oss noen annen tidshorisont, forklarer Hausberg.

Han påpeker i meldingen at mediefokuset på Jansen kommer som følge av prosesser i selskapet Norwegian Property og ikke som en følge av jobben som Jansen har gjort som styreleder i Tromsø Romsa 2018 AS.

Riktig spor

- Jeg har ingen kommentar til prosesser i selskapet Norwegian Property. I forhold til Petter Jansen som styreleder i Tromsø 2018 AS har vi hatt et felles sterkt fokus på statsgarantien som skal avgjøres til høsten.

Hausberg understreker at man etter turbulensen i Tromsø 2018 nå har kommet på riktig spor.

- Det er lagt et solid fundament for både å sikre statsgarantien og for å vinne den internasjonale konkurransen om å få arrangere OL i 2018. I denne prosessen har styreleder Petter Jansen sammen med styret og daglig leder Petter Rønningen gjort et solid arbeid.

Arild Hausberg ønsker ikke å kommentere saken utover pressemeldingen.

Arild Hausberg Foto: RONALD JOHANSEN Ronald Johansen RONALD JOHANSEN Ronald Johansen