I går ble J19-landslagstroppen til EM i Slovakia uttatt av landslagstrener Nils Lexerød.

Møttes på guttekamp

Røas Gabrielle Lie og Marie Dølvik i Stabæk var begge uttatt. Duoen er fra Tromsø, og vokste opp i henholdsvis Skarp og Stakkevollan.

– Vi møttes for første gang under en guttekamp da jeg spilte for Skarp og hun for Stakkevollan, Det var en jente på hvert lag, sier Gabrielle Lie til iTromsø.

18-åringen har en fortid i Fløya og Skarp og fikk prøve seg i landslagstroppen i april. Selv om det ikke ble spilletid ble Lie uttatt til EM.

– Jeg ble veldig glad og gleder meg masse, sier Lie til iTromsø

– Kan avgjøre kamper

– Gabrielle har hatt en god sesong i Røa, og har vist seg fram i toppserien. Hun tilfører troppen kvalitet med ball og duellstyrke, sier landslagssjef Lexerød til iTromsø.

Marie Dølvik har vært fast inventar, og spilte blant annet J19-EM på hjemmebane for to år siden. Også da hadde hun selskap av en tromsøværing, da Fløyas Sara Johansen var i troppen.

– Marie har vært med lenge på dette laget. Hun har slitt med skader, men er tilbake nå. Hun kan skape ubalanse hos motstanderne og er i stand til å avgjøre kamper, sier Lexerød.

Støtter hverandre

Gabrielle Lie og Marie Dølvik er nesten naboer i Bærum, og går på NTG. At begge ble tatt ut på landslaget er stas, mener Lie.

– Vi er vel sammen hver dag, og har vært veldig viktige støttespillere for hverandre etter at begge flyttet på hybel. At begge kommer seg med i troppen er morsomt.

Selv om de begge satser på fotball og er blant Norges mest lovende juniorer er det ingen tvil om at kvinnefotballen er langt fra noen gullgruve.

– Det er fint at vi har hverandre når vi satser på fotball. Damefotball er ikke bare bare. Det er dårlig stilt økonomisk og dårlige med ressurser. Da er det bra at man har andre ting som trekker deg til det.

Drømmer om semi

Det er kun åtte nasjoner i EM. Norge har kommet i gruppe med Frankrike og Nederland samt vertsnasjonen Slovakia. Landslaget reiser sørover 13. juni, og åpner mesterskapet seks dager senere.

– Vi har kommet i en gruppe med to veldig gode lag i Frankrike og Nederland. Slovakia er også ganske gode, men vi drømmer om å gå videre og ta oss til semifinale, sier Lexerød.

– Det er veldig gøy å være i mesterskap. Da føler man at man spiller viktige kamper, og kjenner litt på nervøsiteten. Å spille viktige kamper er det som er gøy, sier Lie.

Duoen er ikke de eneste fra Nord-Norge i troppen. Også Vilde Anett Fjelldal og Katrine Winnem Jørgensen fra Medkila er tatt ut til J19-EM.

Gabrielle Lie er 18 år, og har dermed et år igjen på J19-landslaget. Foto: Thomas Brekke Sæteren
IMPONERT: Landslagssjef Nils Lexerød i aksjon på trening på Strømmen stadion. Foto: Foto: Thomas Brekke Sæteren